FOTO Vjetar divlja Rijekom: Letjeli suncobrani, nosi kontejnere za smeće i ruši drveće

Idi na originalni članak
Foto: Riječanin

U skladu s najavama meteorologa, olujna bura paralizirala je priobalne krajeve u kojima je, kao što smo izvijestili jutros, meteoalarm u crvenom, a velikih problema zbog olujnog vjetra ima i u unutrašnjosti

Oglas

Tijekom dana vatrogasci su imali preko 90 intervencija, a radilo se uglavnom o uklanjanju stabala i grana te dijelova limova i fasada sa objekata u više hrvatskih županija.

Foto: Riječanin

Foto: FaceBook Problemi u prometu Rijeka i okolica


Kaos i u prometu – zaobilaznicom samo osobni automobili

Foto: Riječanin

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između Svetog Roka i Posedarja, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, a u prekidu je i trajektni i katamaranski promet, izvijestio je u srijedu navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorena je  A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje (most Rječina).

Zabrana za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle) je na državnoj cesti između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo (DC217); na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga; DC1 brza cesta Solin-Klis; A7 između čvorova Orehovica i Šmrika; te LC Križišće-Kraljevica.

Zbog udara olujnog vjetra, na A4 između Brezničkog Huma i Svete Helene, na A6 između čvorova Delnice i Kikovica te na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) brzina je ograničena na 40 km na sat.

Zbog prepriječenog priključnog vozila na  DC1 u mjestu Otrić, dionica Gračac-Knin, zabranjen je promet teretnim vozilima, a osobna prolaze uz regulaciju policije.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Exit mobile version