VRIJEDNA AKCIJA: Razmjena iskustava – družili se roditelji opatijske i lovranske novorođenčadi

Društvo „Naša djeca“ Opatija i ove godine organiziralo je druženje obitelji novorođene djece (2015. godište) iz Opatije i Lovrana.

Hvalevrijedna akcija pod nazivom „Čestitka DND-a Opatija i ogranka Lovran roditeljima novorođene djece“ prilika je da roditelji dobiju stručne savjete i informacije važne za odrastanje djece, ali i izmjene roditeljska iskustva s drugim roditeljima novorođenčadi.

7

Opatijsko druženje održano je 15. veljače u Vili Antonio, a pored obitelji novorođene djece prisustvovale su i viša stručna suradnica za socijalu, zdravstvo, kulturu i sport iz Grada Opatije Andrea Arbanasić, patronažna sestra Maja Žepina, nutricionistica dr. sc. Mihela Dujmović i ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Sabrina Jelić.

2

Andrea Arbanasić upoznala je roditelje s onim što Opatija kao „grad prijatelj djece“ nudi djeci i njihovim roditeljima, poput visine jednokratnih novčanih pomoći za novorođenu djecu, te ih je upoznala s ostalim uslugama, pravima i oblicima pomoći za obitelji s djecom.

4

Ravnateljica Dječjeg vrtića Sabrina Jelić prisutne je informirala o upisima u jaslice i dječji vrtić, nutricionistica dr. sc. Mihela Dujmović o dohrani, a patronažna sestra gđa. Maja Žepina o emocijama novorođenčadi. Tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija gđa. Sanja Škorić pozvala je prisutne obitelji da se za bilo kakvu vrstu pomoći u odgoju njihove djece obrate stručnjacima iz DND-a Opatija, ali i otvorila mogućnost organizacije neformalnih druženja obitelji s novorođenom djecom s ciljem rane socijalizacije i izmjene iskustva roditelja. DND Opatija razveselilo je obitelji edukativnim lecima i prigodnim darovima za njegu djece.

1

Na lovranskom druženju u Vijećnici Općine Lovran prisustvovali su načelnik Općine Lovran Alan Sanković, zamjenik načelnika Branislav Petković, ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Sabrina Jelić, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Općine Lovran Velinka Sušanj, nutricionistica dr. sc. Mihela Dujmović, spec. pedijatrica dr. Suzana Surijan te patronažna sestra gđa. Ljeposava Kosanović.

Više informacija o zajedničkom druženju možete dobiti na broj telefona 051/272-443 ili upitom na e-mail adresu dnd.opatija@gmail.com.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views