LIJEPA PODUZETNIČKA PRIČA

Za nepce i dušu! Riječki restaurant Antack priredio Late Opening Party; Bilo je zabavno i ukusno!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Iza restorana Antack smještenom na Rivi Boduli ne stoji “samo” profinjena gastro-priča već i sasvim osobna, emotivna posveta članova obitelji njihovu nonotu Mirku

“Nazvali smo restoran Antack zato što je naš nono Mirko nosio nadimak “Antak” po malom mjestu u Rukavcu iznad Opatije”, objašnjavaju nam njegovi nasljednici, vlasnici restorana Antack koji već neko vrijeme uspješno posluje na adresi Riva Boduli 3a, no jučer je za svoje goste priredio Late Opening Party – bogato i zabavno “zakašnjelo” službeno otvaranje zbog – nije teško pogoditi – epidemiološke situacije uzrokovane proljetnim širenjem covid-19 bolesti.

Jedan zid restorana krasi prikaz legendarnog nonota Antaka (Foto: Hrvoje Skočić/Riportal)

“Nono Antak bio je vrlo posebna i utjecajna osoba u našim životima i životima mnogih drugih ljudi na ovom području. Imao je vrlo osebujnu karijeru i bio je velikodušna i nesebična osoba. Ali ono po čemu ga ljudi najviše pamte je to što je bio pravi hedonist i čovjek od naroda.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Na našim obiteljskim okupljanjima još se uvijek prepričavaju uspomene na vrijeme nona Antaka. Uvijek se kuhala buzara od škampi, točila fina butelja vina, a prijatelji i poznanici iz našeg mjesta uvijek su bili dobrodošli u njegov dom. Mirko Antak je nažalost preminuo 2006. godine. Iako su nas mnogi odgovarali od otvaranja restorana u ova krizna pandemijska vremena, ustrajali smo u ostvarenju ove poduzetničke ideje. A kako bismo ovjekovječili nonotovu poznatu životnu filozofiju, našem restoranu dali smo naziv Antack.”, dodaju iz restorana koji je jučer oduševio goste prigodnom svečanošću.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Pored uobičajeno bogate ponude ukusnih jela s menija, svi posjetitelji restorana Antack jučer od 18 sati počašćeni su live nastupom DJ-ja uz pratnju saksofona a zapjevao je i Antonio Krištofić uz pratnju klavijatura.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Posluženo je piće dobrodošlice te finger food, a uz Gin bar goste je obradovao promotivni mesni i riblji menu!

U restoranu Antack s ponosom ističu svoju bogatu ponudu tradicionalnih mediteranskih jela pripremljenih s domaćim i svježim namirnicama te s puno pažnje, ljubavi i poštovanja prema tradiciji i završnom proizvodu.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

“Namirnice dobivamo isključivo s tržnice i od lokalnih nona i nonića. Naši steakovi se peku na preciznoj temperaturi te sami pravimo svoje umake, njoke i kolače.”, dodaju iz restorana Antack.

Drugim riječima, sve što ističu kao domaće jelo od domaćih sastojaka – zaista je domaće!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Pored gastro-užitaka, nude i veliki izbor kvalitetnih vina i žestokih pića.

“Trudimo se pratiti vinski svijet i svijet pića te gostima ponuditi ono najnovije i najbolje na tržištu.”, istoču iz restorana Antack i dodaju:

“Ali ono najbitnije u cijeloj priči je da osjetite našu toplinu i veselje te pronađete mjesto gdje ćete rado dolaziti, družiti se s prijateljima, voljeti se i stvarati uspomene kojih ćete se rado prisjećati – baš kao što se mi prisjećamo uspomena s
nonom Antakom”, poručuju iz restorana Antack. (Promo)

Lokacija: Riva Boduli 3a, Rijeka
Broj telefona: 051 214 633
Facebook: facebook.com/restaurantantack
Instagram: instagram.com/restaurant_antack

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari