NADOGRADNJA ŠKOLE

ZADIVLJUJUĆE! Objavljujemo Projekt uređenja okoliša opatijske OŠ “R. K. Jeretov”; Sve osmislili roditelji učenika i ravnateljica!

Na inicijativu Grada Opatije, a u suradnji s Osnovnom školom „Rikard Katarilić Jeretov“, kojoj je Grad osnivač, dogovoreno je da se kreće s izradom idejnog rješenja nadogradnje matične zgrade osnovne škole

Time će se stvoriti odgovarajući uvjeti za preseljenje svih učenika škole u jednu zgradu koja će nuditi standarde primjerene potrebama modernog obrazovanja.

Škola će naručiti izradu projekta nadogradnje i vlastitim sredstvima pokriti troškove. Dokumentacija se planirana prijaviti i na sredstva europskih fondova, na natječaje koji će biti otvoreni tijekom 2021. godine. Održavanje samo jedne zgrade i za Grad Opatiju je prihvatljiviji i ekonomičniji, a ujedno zgrada sadašnje „male škole“ može tada poslužiti drugim javnim namjenama.

Dobra je vijest da škola već posjeduje Projekt uređenja okoliša, parkirališta i pročelja koji će biti sastavni dio novog idejnog rješenja nadogradnje zgrade. Projekt uređenja okoliša, parkirališta i pročelja Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ izrađen je idejom Jasmine Facan i Mladena Facana, roditelja učenika opatijske škole i uz podršku v.d. ravnateljice Milane Međimorec.

Zbog velikog interesa građana na ovu temu objavljujemo predloženi Projekt uređenja okoliša, parkirališta i pročelja autora Jasmine Facan i Mladena Facana.

Njihov projekt možete u cijelosti pogledati klikom na donji LINK:

PREZENTACIJA PROJEKTA

U planiranju buduće namjene zgrade Male škole na Voloskom, Grad Opatija predlaže da ona bude dnevni boravak za starije osobe. Stoga će se pristupiti pripremi dokumentacije i projekt će biti prijavljen na raspoložive natječaje fondova Europske unije ili nacionalne fondove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari