ZIMA USRED PROLJEĆA Na Platku i Učki snijeg, na obali olujni vjetar!

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru padaju susnježica koja povremeno prelazi u snijeg

Većina Hrvatske danas živi u zimskim uvjetima. Hrvatsku je zahvatilo oblačno, kišovito, vjetrovito i u unutrašnjosti prohladno vrijeme, a to je i prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Izraženije oborine očekuju se na sjevernom Jadranu, u središnjim predjelima te u Gorskom kotaru i Lici gdje će uz zahladnjenje kiša prelaziti u snijeg.

Bura je danas u Rijeci rušila grane stabala! (Foto: Facebook/M.Belić/Problemi u prometu Rijeka i okolica)

Na sjevernom Jadranu puše jaka i olujna bura, podno Velebita i s orkanskim udarima, a u Dalmaciji umjereno jugo i jugozapadnjak – u jačanju krajem dana.

Temperatura zraka u središnjim i gorskim predjelima kreće se 4 do 9, na sjevernom Jadranu i u Slavoniji od 10 do 14, a u Dalmaciji između 15 i 19 Celzijeva stupnja.

Foto: Ana Baraka Ribinski

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru pada susnježica, javlja HAK. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 između čvora Gornja Ploča i tunela Sveti Rok. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i naćin vožnje uvjetima na cestama.

Hladna fronta još je izraženija u susjednoj Italiji gdje se prema pisanju lokalnih meteoroloških portala snježna granica u pokrajini Trento snizila na samo 600 metara nadmorske visine.

Italija, Predazzo, foto: Daniele Toniolatti/Severe Weather Europe

Na Sljemenu definitivno ne izgleda kao da je proljeće, a to potvrđuju i ove fotografije!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari