ZIMSKE RADOSTI: Ugodni umor jednako vas svlada i u Italiji, Austriji i na – Platku!

Idi na originalni članak

Prvi snijeg u 2016. godini nije iznenadio djelatnike Goranskog sportskog centra na Platku!

Oglas

I danas je na Platku bilo vrlo živo, uz temperaturu oko nule stizali su na popularno izletište Riječana gosti iz cijele županije ali i šire, a Turistička staza bila je lijepo ispunjena. Otvorene su i pokretna traka na dnu Radeševa i sanjkalište na Pribenišu.

Foto. Marin Vlastelica

Na području RSRTC Platak je trenutno oko 30 centimetara snježnog pokrivača što nije dovoljno za „puni pogon“ na svih šest skijaških staza (Radeševo 1 i 2, Turistička staza, Zavoj 19, Pribeniš, Tešanj) no zato su tu svi drugi popratni sadržaji koji će vas i rekreirati, ali i opustiti i zabaviti.

Možete uživati u jelu i piću u novouređenom Velikom domu i Malom domu. Isto tako možete se zagrijati i osvježiti u ostala dva ugostiteljska objekta, caffe baru “X” na podnožju Radeševa te u caffe baru na samom parkingu Platka.

Ceste su prohodne i očišćene u oba smjera, naravno uz korištenje obavezne zimske opreme. Skijalište je otvoreno svakog dana od 9 do 16 sati, a održava se i škola skijanja te sanjkanje uz pokretnu traku pri dnu Radeševa. Za najam sanjki možete se obratiti u info kućicu. Najam za cijeli dan iznosi 40 kuna, za pola dana 30 kuna.

„Strašljivi“ mogu i autobusom

Ako ne volite vožnju automobilom po snijegu, ili vam je jednostavnije doći bez auta svakog vikenda možete isto tako posjetiti Platak koristeći se autobusnom linijom Rijeka – Platak – Rijeka sa polaskom u 9:00 sati sa Jelačićevog trga te povratkom u 15:00 sati. Cijena povratne karte iznosi 30 kuna, dok karta za jedan smjer iznosi 20 kn.

Foto: Svjetlana Paškvan Strehovac

 

 

Exit mobile version