ZIMSKE RADOSTI: Ugodni umor jednako vas svlada i u Italiji, Austriji i na – Platku!

Prvi snijeg u 2016. godini nije iznenadio djelatnike Goranskog sportskog centra na Platku!

I danas je na Platku bilo vrlo živo, uz temperaturu oko nule stizali su na popularno izletište Riječana gosti iz cijele županije ali i šire, a Turistička staza bila je lijepo ispunjena. Otvorene su i pokretna traka na dnu Radeševa i sanjkalište na Pribenišu.

Foto. Marin Vlastelica
Foto. Marin Vlastelica

Na području RSRTC Platak je trenutno oko 30 centimetara snježnog pokrivača što nije dovoljno za „puni pogon“ na svih šest skijaških staza (Radeševo 1 i 2, Turistička staza, Zavoj 19, Pribeniš, Tešanj) no zato su tu svi drugi popratni sadržaji koji će vas i rekreirati, ali i opustiti i zabaviti.

platak4

Možete uživati u jelu i piću u novouređenom Velikom domu i Malom domu. Isto tako možete se zagrijati i osvježiti u ostala dva ugostiteljska objekta, caffe baru “X” na podnožju Radeševa te u caffe baru na samom parkingu Platka.

platak5

Ceste su prohodne i očišćene u oba smjera, naravno uz korištenje obavezne zimske opreme. Skijalište je otvoreno svakog dana od 9 do 16 sati, a održava se i škola skijanja te sanjkanje uz pokretnu traku pri dnu Radeševa. Za najam sanjki možete se obratiti u info kućicu. Najam za cijeli dan iznosi 40 kuna, za pola dana 30 kuna.

platakkk

„Strašljivi“ mogu i autobusom

Ako ne volite vožnju automobilom po snijegu, ili vam je jednostavnije doći bez auta svakog vikenda možete isto tako posjetiti Platak koristeći se autobusnom linijom Rijeka – Platak – Rijeka sa polaskom u 9:00 sati sa Jelačićevog trga te povratkom u 15:00 sati. Cijena povratne karte iznosi 30 kuna, dok karta za jedan smjer iznosi 20 kn.

Foto: Svjetlana Paškvan Strehovac
Foto: Svjetlana Paškvan Strehovac

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari