ZOVITE 0609009! U Rijeci i danas koncert za naše mališane s oštećenjem vida, sutra veliko finale akcije!

Djeci s oštećenjem vida s podrućja naše županije potrebna je senzorna soba za čije opremanje je potrebno 170 tisuća kuna

Djeca s oštećenjem vida trebaju našu pomoć. Riječ je o 22 osnovnoškolca iz Primorsko-goranske županije kojima je potrebna senzorna soba, neophodna za stimulaciju osjetila i razvijanje vještina.

Da bi se ta soba opremila potrebno je 170 tisuća kuna. Tim sredstvima opremit će se senzorna soba Odjela za slijepe i slabovidne učenike OŠ Pećine Rijeka.

Pomoći možemo pozivom na broj 0609009.

Nakon sinoćnje uspješne Večeri klapa, danas je u sklopu akcije Sve za našu djecu 2018. na Trgu riječke rezolucije na rasporedu Večer tamburica.

Koliko je to važno slijepoj I slabovidnoj djeci zna I naša zvjezdica, Mia Negovetić, koja će u četvrtak nastupiti na velikom humanitarnom koncertu, koji na riječkom Korzu počinje u 18 sati.

Uz Miju će u četvrtak uz Gastro dan i call-centar nastupiti Crvena jabuka, Opća opasnost, Gustafi, Denis & Denis, Atomsko sklonište, Mia Dimšić, Damir Kedžo, Zsa Zsa, Mia Negovetić, Tedi Spalato, En Face, Marko Škugor, Jasmin Stavros.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Glavni pokretač i ove humanitarne akcije je Udruga Riječko srce. Ovo je treća po redu akcija „Sve za našu djecu„. Lani je putem iste akcije Udruga prikupila 230 tisuća kuna kojima je izgrađena i opremljena igraonica te čekaonica Odjela za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida. Prve godine provođenja akcije sakupljala su se sredstva za opremanje novog, većeg prostora za rad Udruge “Dira” koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju.

U akciji se može sudjelovati pozivom na broj 0609009 ili uplatom na službeni račun akcije.

Osnovna škola Pećine provodi program za 17 učenika s teškoćama vida iz cijele Primorsko-goranske županije, a ujedno provodi i program rane intervencije za šestero djece predškolske dobi.

Senzorna soba je taman i zatvoren prostor opremljen taktilnim elementima, kao i elementima za reprodukciju glazbe, a ujedno pruža i mogućnost opuštanja što je posebno potrebno djeci s višestrukim teškoćama.

Foto: Humanitarna udruga Riječko srce/Pero Lovrović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari