(FOTOGALERIJA 2) RIJEKA TRKAČA: Trčali, družili se i zabavljali – potpuni uspjeh festivala „Homo si teć“!

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija (Borna Ćuk)

Gotovo 15 tisuća sudionika u ukupno šest današnjih utrka pokazatelj su koliko je riječka manifestacija sporta i rekreacije popularna među Riječanima, ali i puno šire!

Oglas

Trkače je danas poslužilo i vrijeme, lijepo sunčano prijepodne i rano poslijepodne pružali su idealne uvjete sudionicima čak šest utrka: trčao se 1. riječki maraton (42.195 km od Rijeke do Opatije i natrag!), 15. riječki polumaraton (21.0975 km), utrka štafeta 3 x 7 km, DM Baby bonus cup, utrka za klince i klinceze iz vrtića, Hendi cup, utrka za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe te središnja “Homo si teć” utrka građana.

Na Gatu Karoline Riječke organiziran je zabavni program za djecu koji je uključivao razne aktivnosti poput natjecanja spretnosti, demostracije rolanja, vožnje bicikla… U glazbenom programu nastupili su Mali Riječani, Čičak muzičak, Josip Forembacher Big band, Dino Antonić & 4 Shades, a posjetitelji su mogli posjetiti i sajam trkaće obuće i opreme “Homo si teć Expo”.

Sudjelovalo je petstotinjak polumaratonaca i 130 maratonaca, a na najpopularnijim kraćim stazama „masovkama“ trčalo je osam tisuća odraslih te više od pet tisuća djece i osoba s posebnim potrebama. Osim trkača iz Hrvatske, sudjelovali su i gosti iz drugih zemalja.

Sav prihod od prodaje majica i donacija išao je za udrugu Rijeka 21 koja brine o djeci s Downovim sindromom.

Fotografije: Borna Ćuk

Foto: Borna Ćuk

 

Exit mobile version