ZABAVA SE NASTAVLJA DO DUBOKO U NOĆ

FOTOGALERIJA (3) Riječki karneval 2024. ocijenjen jednim od najboljih ikada! Riječkim Korzom proplesalo gotovo 9.000 maškara

Brz i žestok ovogodišnji Riječki karneval ovu nedjelju je obilježila Međunarodna karnevalska povorka

Brojni programi u nešto manje od mjesec dana jednostavno su proletjeli, ali svakako ostavili svakome da uživa u manifestacijama po svojem guštu – a bilo je svega, od sporta, koncerata, pjesme, maškaranih tanci do humanitarnih događanja.

Maškarane grupe, točnije njih 93 s ukupno 59 alegorijskih kola, pokazale su svoje predivne maske koji su vrijedno izrađivale tijekom cijele godine.

Mogli smo vidjeti robote, građevinarce, barbike, poštare, vikinge i brojne maske koje su svojim šarenilom okupirale riječki Korzo.

Trasom je prošetalo i 12 inozemnih grupa iz Italije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Indije, Kine i Republike Sjeverne Makedonije te su u pravom smislu riječi stvorile međunarodno maškarano ludilo.

Pogledajte video prilog RTL-a:

Ovogodišnje izdanje 41. Međunarodne karnevalske povorke tradicionalno je završilo prolaskom Halubajskih zvončara i vraćanjem ključa grada gradonačelniku Rijeke. U režiji grupe Pom-F-Ri i ove godine je spaljen Pust čime je Riječki karneval službeno priveden kraju. Zabava se nastavlja na brojnim gradskim lokacijama duboko u no – u Rijecijoš uvijek traje pravo maškarano ludilo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari