(FOTOGALERIJA 5) Spektakularni 37. Riječki karneval: Rijeka dobrog raspoloženja razlijeva se središtem grada!

Foto: Riportal.hr/Mateo Levak

Riječka međunarodna povorka privukla je više od 11.000 maškara!

Središnji događaj Riječkog karnevala – velika međunarodna povorka u kojoj je više od 11.000 maškara – sastoji se od 116 grupa, među kojima je i 14 hrvatskih iz drugih županija i 24 skupine iz inozemstva.

Među inozemnim skupinama su gosti iz prijateljskih gradova, bivših i budućih europskih prijestolnica kulture: irski Galway, luksemburški Esch, litavski Kaunas, srbijanski Novi Sad, mađarski Veszprem i talijanske pokrajine Matera te maškare iz drugih europskih gradova te iz Indije, Japana i SAD-a.

(FOTOGALERIJA) Startala velika Međunarodna povorka 37. Riječkog karnevala!

(FOTOGALERIJA 2) Spektakularni 37. Riječki karneval! Korzom definirali Indijci, Japanci, sušački gimnazijalci…!

(FOTO) A evo i njih! Jovanka i Tito u Rijeci, nikada ne bi pogodili tko je “Jovanka”!

(FOTOGALERIJA 3) Spektakularni 37. Riječki karneval! Na riječkim ulicama Jovanka i Tito, masoni, Pehinska gospoda….

(FOTOGALERIJA 4) Riječka međunarodna povorka privukla više od 11.000 maškara!

U povorci su karnevalske skupine Nuovo Comitato Carnevale Boscarel iz Verone, Vrbovečki gurmani, udruga “Bijela golubica” iz Vukovara, Japan u Rijeci, Udruga umirovljenika grada Crikvenice i Općine Vinodolske, grupa iz Indije, sušački gimnazijalci, Prva riječka hrvatska gimnazija i Gimnazija Andrije Mohorovičića….

Foto: Riportal.hr/Mateo Levak

….Dom umirovljenika Kantrida, međunarodna grupa “Nevera iz učeničkog doma Kvarnera”, Istarski klub, Karnevalska grupa “Kampus”, klinčaselske mažoretkinje, grupa iz talijanske Matere, plesni klub “Paganini” iz Livna…

U povorci i Sušački slatkiši, Kandidati za predsjedničke izbore…

Maskirane skupine prigodno su se, u skladu s maskama koje nose, nazvale: Fedrigo da Porto, Kaj su jeli naši stari, Veseli Vukovar, Japanska kaligrafija, Bubnjari i plesači, Crikvenica va srcu, Kalari uniform, Sušački slatkiši, Kandidati za predsjedničke izbore, Zlatne godine, Mafija i brojne druge.

Povorku predstavljaju voditelji na šest pozornica duž maškarane trase, a prate je brojni gledatelji, akreditirani novinari iz Hrvatske i Europe te organizirane turističke grupe iz cijelog svijeta.

U nedjelju navečer, nakon završetka povorke, maškare će vratiti ključeve grada, a u moru ispred riječke luke bit će zapaljen Pust – krivac za sve loše u prošloj godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari