(FOTOGALERIJA) KORZO: Prosvjed za dostojanstveni rad i starost – ne radu do 67

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Protiv rada do 67 godina prosvjedovali su zaposlenici u predškolskom odgoju, kulturi i medijima

Stotinjak zaposlenika u predškolskom odgoju, kulturi i medijima prosvjedovali su u četvrtak na Korzu protiv podizanja dobi za umirovljenje iznad 65 godina starosti, a prosvjed “Za dostojanstveni rad i starost – ne radu do 67” organizirao je Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske (SOMK), udružen u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Glasna prosvjedna povorka ‘oboružana’ zviždaljkama, državnim i zastavama sindikata te transparentima i balonima prodefilirala je Korzom. Na transparentima je, uz glavu poruku prosvjeda, pisalo i “Ne želim na posao ići u peleni i bez zuba”, “Rad po mjeri čovjeka – za bolje uvjete rada odgojitelja”, “I odgojitelji žele uživati u svojim unucima”, “Poštujte naše znanje – odgojitelji prvi učitelji”.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prosvjednici zahtijevaju kvalitetniji život hrvatskog radnika i ostanak ljudi u Hrvatskoj, pravo na pravednu plaću, rad u zdravom okruženju, pravo i na privatni život „jer radnik nije roba“.

Vladi i Saboru poručili su da traže pravo na punu starosnu mirovinu sa 65 godina starosti te da su protiv bilo kakvog podizanja dobi za umirovljenje iznad te granice. Protive se povećanju penalizacije prijevremenih mirovina jer odgojitelji u njih, upozoravaju, idu samo kad zaista više ne mogu raditi.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel poručio je predstavnicima zakonodavne vlasti i izvršne vlasti da podizanje dobi za umirovljenje neće proći u Hrvatskoj”. “Nećemo raditi, ma što god netko mislio, do groba nego do godina kada još uvijek možemo uživati u našoj starosti”, istaknuo je.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views