(FOTOGALERIJA) MAŠKARANA MOTO-KARAVANA „ZAPALILA“ RIJEKU: Oktansko-alkoholno nevrijeme zahvatilo i Korzo!

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Urnebesna posebno dekorirana vozila u živopisnoj karavani, maškarani i dobro „natopljeni“ vozači koji su s brzinom vozila 10 km/h ipak bezopasni za sve promatrače te brdo prštećeg dobrog raspoloženja zaštitni su znak odavno punoljetnog Maškaranog rallya Pariz-Bakar

Jedinstvena riječka „oktanska“ karnevalska manifestacija u svom 27. izdanju ponovno je oduševila šarolikošću i duhovitošću Riječane i njihove goste. Manifestacija je zbog lošeg vremana prebačena sa subote na nedjelju i to se pokazalo jako dobrim – prekrasno sunčano vrijeme danas u Rijeci bilo je idealna kulisa događaja zbog kojeg svakome zagrmi u srcu i zasvijetli u oku.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Maškarani auto-rally Pariz – Bakar, kolona „puknutih oktanaca“ i ove je godine odvozila svoju poznatu rutu od riječkog Pariza pa sve do Bakra.

Goran Kovačić/Pixsell
Goran Kovačić/Pixsell

Jedinstvena povorka koju voze motorizirane maškare u prigodno dekoriranim vozilima krenula je s riječkog Pariza podno Trsata (Ulica Krimeja) u 10.05 sati, na Korzu se uz veliku halabuku pokazala u 10.30 sati, nakon čega je krenula prema Kostreni. U 14 sati vozi se ispit spretnosti u Bakru na parkiralištu u Senjskoj ulici, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika o čemu ćemo izvijestiti nešto kasnije.

Goran Kovačić/Pixsell

Dužina relija je 19,980 km, a vrijeme vožnje je 120 minuta sa prosjekom 10,55 km/h.

 

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pravo sudjelovanja imaju svi uredno prijavljeni vozači sa tehnički ispravnim vozilima, važećom vozačkom i prometnom dozvolom te auto osiguranjem. S jednim vozilom mogu se natjecati dva vozača s uredno uplaćenim članarinama. Vozila su podijeljena u kategorije: A-automobili, O-povijesna vozila-oldtimeri (proizvedeni do 1987.), M-motocikli i T-teretna laka gospodarska vozila. Automobili su podijeljeni u klase prema dužini vozila i to: kl. I do 3.5m, kl. II do 4m i kl. III preko 4m.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Suorganizatori rally-a su: Grad Rijeka, TZ Grada Rijeka, Grad Bakar, TZ Grada Bakra, Općina Kostrena, KU Špažićari, Bakarske maškare.

Goran Kovačić/Pixsell
Goran Kovačić/Pixsell
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovačić/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari