(FOTOGALERIJA) Mirisni i slasni RI gastro Porto Etno danas privukao tisuće Riječanki, Riječana i gostiju!

Foto: Mateo Levak

Na Korzu se danas mogla degustirati hrana 20 svjetskih kuhinja

Porto Etno – Festival svjetske glazbe i gastronomije danas je oduševio i gastronomskim dijelom programa!

Na Trgu 128. brigade HV-a od 10.30 do 17 sati čak 20 udruga nacionalnih manjina Rijeke i Primorsko-goranske županije te doseljenici iz raznih dijelova svijeta pripremali su  jela svojih nacionalnih kuhinja.

Ulaz na gastronomski dio festivala je slobodan, a posjetitelji su degustacijske porcije tradicionalne hrane mogli kušati po cijeni od simboličnih 10 kuna.

(RIJEČANIN TV) Ako niste bili na Korzu, zavirite s nama u lonce ovogodišnjeg Ri gastro Porto Etna!

Riječani i gosti mogli su kušati mnoga ukusna jela poput slovačkih njokica s kajmakom i prženom pancetom, prave talijanske lazanje, romske šnicle, bosanski lonac, baklave, bamije, Pancit Palabok, Shahi Paneera, Coo Cooa i druge.

Ukusni zalogaji oduševili su sve posjetitelje koji su imali samo riječi hvale i oduševljenja za ovaj slasni program, što možete vidjeti i na našim fotografijama.

Foto. Riječanin/M. Levak

U gastro programu Porto Etno festivala sudjelovali su Zajednica Talijana Rijeka, Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” – Pododbor Rijeka, Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca „Rušnjak“ PGŽ, Ruski dom – Udruga ruske nacionalne manjine u PGŽ-u, Matica Slovačka Rijeka, Zajednica Albanaca PGŽ, Zajednica Albanaca otoka Krka, Makedonsko kulturno društvo „Ilinden“, Demokratska zajednica Mađara PGŽ, Češka Beseda Rijeka, Slovenski dom – KPD “Bazovica”, Udruga zajednica naroda Bosne i Hercegovine, Bošnjačka nacionalna zajednica, expats Rijeka – Trinidad i Tobago, Madagaskar, Indija, Filipini, Sjedinjene Američke Države.

Program Festivala nastavlja se večeras vrlo zanimljivim koncertima u HNK Ivana pl. Zajca i na Trgu Riječke rezolucije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari