(FOTOGALERIJA) NEVJEROJATNI PRIZORI! U Bakru i Bakarcu na -7 uz olujnu buru smrznuto more, barke, stabla…

Foto: Riječanin

Niske temperature izmjerene danas tijekom prijepodneva na Kvarneru – pa i uz samo more – izazvale su pojave smrzavanja kakve se u ovim krajevima događaju i viđaju zaista rijetko

Stanovnici Rijeke i šireg riječkog područja danas ujutro probudili su se uz temperature zraka od oko -10 stupnjeva Celzija! Tijekom prijepodneva temperatura se nešto “podigla”, sve do -6 stupnjeva Celzija koliko je izmjereno u Rijeci oko 10 sati (OVDJE), no uz olujnu buru koja puše na Kvarneru osjećaj hladnoće daleko je izraženiji!

Posebno su nevjerojatni prizori koje smo danas prijepodne zatekli u Bakru i Bakarcu: snijegom i ledom prekrivena su plovila privezana u lučicama, zaleđena su stabla u parkovima uz more, klupe na šetalištima kojima se korača uz najveći oprez, ali i samo more u izdvojenim plićacima!

Slike su to kakve i najstariji Bakrani pamte samo u nekoliko izdvojenih slučajeva tijekom proteklih desetljeća!

Led i poledica stvaraju velike probleme i na prometnicama na širem riječkom području (OVDJE) pa je tako danas propisana obavezna uporaba zimske opreme na vozilima i u onim krajevima koji se s takvom obavezom susreću zaista jako rijetko – naprimjer u Opatiji, Lovranu i Mošćeničkoj Dragi, a obavezna je uporaba zimske opreme i na svim cestama na području općine Čavle, D. Jelenje, Viškovo, Klana, grad Kastav, općina Matulji.

Foto: Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari