(FOTOGALERIJA) POLA SATA OD RIJEKE: Prekrasni prizori na planinarskoj stazi Platak-Snježnik-Platak!

Staza donosi 500 metara visinske razlike, dobro je obilježena i nije previše zahtjevna – krenite!

Grupa riječkih planinara okupljenih u Facebook grupi Vikend planinari danas nas je “počastila” fotografijama s njihova jutarnjeg izleta planinarskom stazom Platak-Snježnik-Platak. Fotografije prikazuju zapanjujuće prirodne ljepote na samo pola sata vožnje od Rijeke i jednostavno nas “vuku” na istraživanje i pješačenje!

Stoga, ukoliko želite na najbolji način “istopiti” masne naslage nastale prekomjerno bogatim blagdanskim jelovnikom, odvojite si jedno prijepodne ili poslijepodne za ovu jedva trosatnu avanturu.

Naime, kako nam javljaju planinari, Staza donosi 500 metara visinske razlike, dobro je obilježena i nije previše zahtjevna. Naši Riječani danas su krenuli s Platka u 9 sati a vratili su se već u 11.30 nakon prijeđenih 10 kilometara.

Kako kažu, sa Snježnika se pruža prekrasan pogled na Kvarner, cijeli Gorski kotar i Julijske alpe – pogled je dosezao čak do Triglava!

Na izletu ih je pratila ne preniska temperatura zraka koja se kretala negdje oko 0 stupnjeva Celzijusa, uz lijepo sunčano vrijeme bez vjetra. Idealno!

Ako ste i vi poput nas zadivljeni ovim prizorima, odvojite si polovicu dana za ovakav doživljaj – uživo!

Foto: Čitatelj

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari