Povodom današnjeg blagdana sv. Vida, Grad Rijeka priredio je tradicionalnu Gastrofeštu na Korzu
U 11 sati na Korzu započelo je druženje na kojem je građanima podijeljeno oko 2000 porcija liganja na mornarski s palentom i 1500 porcija štrudle od trešanja.
Za ovu manifestaciju pripremljeno je 300 kg liganja, 100 litara maslinovog ulja, 100 kg palente te 60 kg trešanja. Također, u isto vrijeme započeo je koncert klape Nevera ispred Gradske vijećnice.
Građanima Rijeke pridružili su se zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, a ovom je prilikom Filipović kazao kako je feštu poslužilo lijepo vrijeme te poželio da svi koji se nađu na Korzu uživaju u hrani i glazbi.
Gastrofešta se organizira zajedno s Turističkom zajednicom grada Rijeke, uz suradnju ugostitelja Grand Hotel Bonavia, Jadran hoteli d.d., konoba Blato 1902 i restorana Zlatna školjka Conca d’oro te sponzorstvo Plodina d.d. Rijeka i Brodokomerc Nove d.o.o.