(FOTOGALERIJA) RESORT COSTABELLA Radovi po planu: traže se podizvođači elektro instalacija, grijanja i vode, interijera, opremanja…

Ovako će izgledati! (Ilustracija)

Hotelski resort Costabella bit će otvoren u proljeće 2020. godine

Na gradilištu hotelskog resorta Costabella investitora Tvrtke JTH Costabella, medijima su predstavljene predstojeće aktivnosti vezane uz ovu veliku investiciju

Predstavljanje dosad obavljenih radova održano je u nazočnosti Petra Kašičke, savjetnika pri Veleposlanstvu Češke Republike, češkog investitora Jaroslava Trešnaka, gradonačelnika Vojka Obersnela i njegovih zamjenika Marka Filipovića i Nikole Ivaniša te predsjednika Gradskog vijeća Andreja Poropata i drugih uzvanika.

Radovi po planu

Kako je iznio direktor tvrtke JTH Costabella, Borjan Brnčić, izgradnja hotelskog resorta na ovoj jedinstvenoj lokaciji odvija se sukladno planiranim terminima. Nakon iskopa obavljenih 2017./2018. godine, kada je iskopano gotovo 70.000 m³ kamenog materijala, koji će djelomično poslužiti kao nasip za izgradnju buduće plaže, u lipnju ove godine započeta je gruba gradnja, odnosno gradnja željeznobetonske-monolitske konstrukcije, uključujući instalacije.

Radove izvode tvrtke KAMGRAD d.o.o. i GP KRK d.d. Planirani završetak ovih radova je travanj 2019.

Grubu gradnju sačinjava cca 24.000 m³ betona i približno 2.600 tona armature. Svaki dan na gradilištu je približno 200 radnika, a radi se i tijekom vikenda. Trenutno se betonira prvi podzemni kat glavne zgrade hotela, dok su četvrti, treći i drugi podzemni kat već završeni. Na vilama je završeno betoniranje temelja i počinje se s izgradnjom prvih katova.

Od početka studenog započeli su radovi na realizaciji plaže koje izvodi firma G.A.M.I.K d.o.o. Zemljani radovi nužni za oblikovanje morskog nasipa u punom su tijeku. U narednim danima počet će ugradnja podmorskih cijevi ispod srednjeg mola i proizvodnja betonskih nosivih konstrukcija molova.

Kako je rečeno tijekom obilaska gradilišta, svi zemljani radovi na plaži bit će gotovi do ljeta, a cijela plaža će biti uređena do otvaranja hotela.

Uslugu nadzornog inženjera za ovu etapu te za cijeli hotelski kompleks obavlja Institut IGH d.d.

Luksuzni resort

Kompleks se proteže na 18.000 m², imat će 25.000 m² zatvorenog prostora i 198 smještajnih jedinica, s preko 500 ležajeva, što u hotelu, što u vilama.

Kompleks će raspolagati s 30-metarskim hotelskim bazenom, dječjim bazenom i jacuzzijem te wellnes zonom površine preko 4.000 m². Vanjski grijani bazen bit će dug 50 m.

Od bazena vodit će lift i put ispod šetnice do 200 m duge plaže koja će imati malo privezište za najam turističkih plovila te tri mola, između kojih će biti dvije šljunčane plaže od po 80 metara dužine.

Obersnel: Značajan projekt za riječki turizam

Gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako je riječ o značajnom projektu za buduću turističku ponudu Rijeke. Zahvalio je gospodinu Trešnaku što je odlučio uložiti preko 50 milijuna eura u investiciju koja će doprinijeti daljnjoj promociji Rijeke kao turističke destinacije.

“Riječki turizam od 2014. godine bilježi kontinuirani rast u kategoriji noćenja. Taj bi rast bio i veći od sadašnjih 20% godišnje, kada bi imali više hotelskih kapaciteta. Zahvaljujući ovoj investiciji, Rijeka će na izuzetno atraktivnoj lokaciji dobiti moderan turistički kompleks koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i biti značajan vjetar u leđa daljnjem razvoju riječkog turizma“, izjavio je gradonačelnik Vojko Obersnel te dodao kako će Grad Rijeka do konca iduće godine izvršiti sanaciju Opatijske ceste kako bi se između ostalog omogućio normalni ulaz i izlaz ovom objektu.

Češki investitor Jaroslav Trešnak je kazao kako Grad Rijeka s tvrtkom JTH Costabella d.o.o. izuzetno dobro surađuje, a svi se radovi odvijaju prema planu i dogovoru te u suradnji s gradskim službama.

Inače, tvrtka JTH Costabella provodi natječaj za izbor podizvođača za 3. fazu izgradnje hotelskog resorta Costabella, na koji se mogu javiti tvrtke s područja klimatizacije i ventilacije, elektro instalacija, grijanja i vode, realiziranja fasada, interijera, oprema wellness i spa centra te opremanja gastro segmenta.

Radovi na ovoj fazi odvijat će se do prosinca 2019.

Hotelski resort Costabella bit će otvoren u proljeće 2020. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari