RIJEČKA BURA

Galerija | (FOTOGALERIJA) SILNA SNAGA PRIRODE: Jaka bura na Kvarneru otežava morski i cestovni promet

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Jaka bura otežava promet u Bakarskom zaljevu, kod Krčkog mosta i na Grobniku kod naplatnih kuica na autocesti Rijeka-Zagreb

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom (I.skupinu vozila). Molimo korisnike za dodatan oprez.
Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina vozila).
Fotograf Goran Kovačić snimio je fascinantne fotografije snažne “riječke bure” na djelu!

Podsjećamo vozače motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenog do 31. ožujka. Po magli na motornom i priključnom vozilu moraju biti upaljena kratka svjetla za osvjetljavanje ceste, ili svjetla za maglu, ili oba svjetla istodobno (članak 108. ZSPC).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari