SVEČANO U "ZAJCU"

(FOTOGALERIJA) Svečano obilježen Dan grada u riječkom kazalištu, svečanost uveličao Predsjednik RH Zoran Milanović

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana svetog Vida održana je u HNK-u Ivana pl. Zajca, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel tom prilikom je zajedno sa suradnicima Andrejem Poropatom, Erikom Fabijanićem i intendantom kazališta Marinom Blaževićem ugostio predsjednika Republike Zorana Milanovića

Predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat kazao je da je Rijeka jedini grad u Hrvatskoj koji se u pandemiji svojim poduzetnicima ponudio sve dostupne mjere, koje je usvojilo Gradsko vijeće na prijedlog gradonačelnika. Ocijenio je da je EPK projekt toliko širokog raspona da predstavlja veći izazov od rješavanja kulturne i financijske javne dileme.

Predsjednik gradskog vijeĆa Andrej Poropat. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Gradonačelnik Obersnel podsjetio je prisutne na teške posljedice koje je epidemija korona virusa ostavila na gradski proračun i projekt Europske prijestolnice kulture.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ipak, izrazio je nadu i zadovoljstvo zbog skorog dovršetka radova u kompleksu Benčić, uređenja broda Galeb, uspješnom povlačenju novca iz europskih fondova te radova na izgradnji gradske komunalne i vodovodne infrastrukture.

Predsjednik RH Zoran Milanovic, Vojko Obersnel, predsjednik gradskog vijeća Andrej Poropat, predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, intendant Marin Blažević Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Milanović je izrazio zahvalnost prisutnima na pozivu na svečanost povodom Dana grada, podsjetio je na bogatu riječku prošlost ispunjenu znanstvenim i industrijskim dostignućima. U vidno dobrom raspoloženju izrazio je sreću zbog činjenice kako ima prilike govoriti u riječkom kazalištu koje je, napomenuo je, starije od zagrebačkog. Na kraju je dodao i kako je obiteljski vezan za Rijeku koja u njemu pobuđuje poseban sentiment.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ovogodišnji laureati godišnjih nagrada Grada Rijeke su: nagrada za životno djelo pripala je prof. dr.sc. Antonu Škrobonji, Uz njega, kao dobitnici Godišnjih nagrada Grada Rijeke stajali su Dean Lalić, pročelnik Zavoda za medicinsku fiziku i zaštitu od zračenja Slaven Jurković, Edi Kučan, prof. dr. sc. Nikola Petković, Predsjednik Kuglačkog kluba Mlaka Tonči Mikac, ravnateljica Gradskoga kazališta lutaka Rijeka Magdalena Lupi Alvir te Robert Funčić.

Dobitnici Zlatnih plaketa “Grb Grada Rijeke” su Livio Tončinić, Bruno Paladin, Hrvatski crveni križ Gradsko društvo crvenog križa Rijeka, Hajrudin efendija Mujkanović, Željka Rogić i Boris Rogić te Judo klub Rijeka. Nagrada je posmrtno dodijeljena prof. dr. sc. Nadi Bodiroga-Vukobrat.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

 

 

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari