(FOTOGALERIJA) Svjetska atrakcija – riječki umjetnik izrađuje i svira jedinstvene cigar box gitare, izložio ih na Krku

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Znate li da se gitara može napraviti od kutije za cigare? I to ne bilo kakva gitara, već pravi instrument kakvog su izrađivali afroamerički blueseri s kraja 19. i početka 20. stoljeća.

Ovo glazbalo, sačinjeno od prazne kutije cigara i štapa s razapetom žicom, danas uživa kultni status u svijetu, a sviraju ga glazbene ikone bluesa poput B.B. Kinga i Boa Diddleya, dajući mu na taj način prepoznatljivost širom svijeta.

Cigar box gitare kakve izrađuje riječki umjetnik Ivan Petričić, nisu samo instrumenti, već su prava mala umjetnička djela. Njegove spretne ruke ukrašavaju ih raznim slikarskim tehnikama. Osim što ih izrađuje, ovaj maštoviti riječki umjetnik uz takvu gitaru i zapjeva, predstavljajući se glazbenim nadimkom “Smoothead”, poznatim u svijetu cigar box bluesa.

Izložbu unikatnih cigar box gitara “Smoothead” koje je izradio ovaj riječki umjetnik i glazbenik, možete pogledate ovih dana na otoku Krku, u sklopu “Baška International Guitar Festivala”  koji se održava u mjestu Jurandvoru, blizu Baške.

Možete ih pogledati u fotogaleriji koju donosimo:

Foto, video: Goran Kovačić/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari