(FOTOGALERIJA) „TAKO J`TO POČELO“: Velikom feštom i foto-izložbom obilježeno 50 godina Lumber kluba Opatija

Idi na originalni članak

U ponedjeljak navečer u opatijskoj Galeriji Juraj Šporer pred stotinama članova, prijatelja i znatiželjnika otvorena je izložba 50 godina Lumber klub Opatija – “Tako j’to počelo”

Oglas

Foto: Borna Ćuk

Lumber klub Opatija jedna od najstarijih karnevalskih grupa u liburnijskom kraju pa i šire, stoga je izložba fotografija o pola stoljeća djelovanja gruoe izazvala neviđeno zanimanje.

Tijekom proteklih desetljeća kroz to „veselo društvance“ prošle su generacije i generacije karnevalista ali i svih Opaijaca koji vole život i znaju uživati u njemu – u međusobnom druženju i prenošenju (ne samo karnevalske!) tradicije s koljena na koljeno.

Članove Lumber kluba i sve posjetitelje prilikom otvorenja izložbe pozdravio je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, a bile su prisutne i jake snage Riječkog karnevala – Mešta Toni i Kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak.

Karnevalska grupa Lumber klub Opatija osnovano je daleke 1966. godine a ime je dobilo po zrnatom plodu javorike ili lovora koji je često postajao ”municija” za priručna tinejdžerska „oružja“ poput ”puhalice”. Tijekom proteklih desetljeća postala je nezaobilazni sudionik svih pustnih događanja u napem kraju, ali i vrijedni promotor lokalnih običaja i Opatije kao turističke destinacije koja ne zaboravlja svoju tradicijsku kulturu.

Izložba u Galeriji Juraj Špore ostaje otvorena do 7. veljače.

Kako je bilo sinoć na otvorenju izložbe pogledajte u priloženoj fotogaleriji.

Exit mobile version