(FOTOGALERIJA) „TAKO J`TO POČELO“: Velikom feštom i foto-izložbom obilježeno 50 godina Lumber kluba Opatija

U ponedjeljak navečer u opatijskoj Galeriji Juraj Šporer pred stotinama članova, prijatelja i znatiželjnika otvorena je izložba 50 godina Lumber klub Opatija – “Tako j’to počelo”

Foto: Borna Ćuk

Lumber klub Opatija jedna od najstarijih karnevalskih grupa u liburnijskom kraju pa i šire, stoga je izložba fotografija o pola stoljeća djelovanja gruoe izazvala neviđeno zanimanje.

Tijekom proteklih desetljeća kroz to „veselo društvance“ prošle su generacije i generacije karnevalista ali i svih Opaijaca koji vole život i znaju uživati u njemu – u međusobnom druženju i prenošenju (ne samo karnevalske!) tradicije s koljena na koljeno.

Članove Lumber kluba i sve posjetitelje prilikom otvorenja izložbe pozdravio je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, a bile su prisutne i jake snage Riječkog karnevala – Mešta Toni i Kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak.

Karnevalska grupa Lumber klub Opatija osnovano je daleke 1966. godine a ime je dobilo po zrnatom plodu javorike ili lovora koji je često postajao ”municija” za priručna tinejdžerska „oružja“ poput ”puhalice”. Tijekom proteklih desetljeća postala je nezaobilazni sudionik svih pustnih događanja u napem kraju, ali i vrijedni promotor lokalnih običaja i Opatije kao turističke destinacije koja ne zaboravlja svoju tradicijsku kulturu.

Izložba u Galeriji Juraj Špore ostaje otvorena do 7. veljače.

Kako je bilo sinoć na otvorenju izložbe pogledajte u priloženoj fotogaleriji.

lumber99 lumber98 lumber97 lumber96 lumber95 lumber94 lumber93 lumber92 lumber91 lumber9 lumber8 lumber7 lumber6 lumber5 lumber4 lumber3 lumber2 lumber1

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari