(FOTOGALERIJA) U Kastvu 180 trkača na 2. EFRI humanitarnaoj utrci za štićenike Udruge za Down sindrom

Udruga EFRI sport, Ekonomski fakultet u Rijeci i Grad Kastav organizirali su drugu humanitarnu trail utrku čiji prihod od startnina namijenjen štićenicima Udruge za Down sindrom – Rijeka 21 okuplja osobe s Down sindromom.

Sveukupno 180 startnih brojeva preuzeli su sudionici utrke od kojih najmanji ima samo par mjeseci a najstariji 69 godina. Osim velikog broja studenata i zaposlenika Fakulteta svojim izvrsnim rezultatima istakli su se i štićenici Udruge.

Sva djeca i štićenici Udruge dobili su zaslužene medalje i prigodne poklone za izuzetnu predanost u ovoj utrci u kojoj su prikupljena su znatna financijska sredstva.

Unatoč lošim vremenskim prognozama vrijeme je bilo na našoj strani i sukladno tome nisu izostali ni rezultati; u vrlo jakoj muškoj konkurenciji sekunde su dijelile prva tri mjesta: prvo mjesto osvojio je docent Ekonomskog fakulteta u Rijeci osvojio je Vinko Zaninović, na drugom mjestu se našao Igor Horvat dok je treće mjesto na postolju zauzeo prošlogodišnji pobjednik David Marot .

Prva među predstavnicima dama bila je prošlogodišnja pobjednice Nika Begić, a slijede Patricija Pevec i Monika Perišić.

Najbrži student Ekonomskog fakulteta u Rijeci bio je Dominik Čičić, dok je drugu medalju i u kategorij „studentica“osvojila Patricija Pevec.

„ Cijelu godinu aktivni smo u organizaciji humanitarnih aktivnosti – danas sam jako ponosan prvenstveno na naše studente koji su se iskazali u organizaciji i zato što stasaju u mlade, socijalno osjetljive osobe. Unatoč lošim prognozama imali smo iznenađujuće veliki broj trkača – hvala svim suorganizatorima i sponzorima i veselim se što već sljedeći mjesec krećem s novim humanitarnom akcijom“, izjavio je Alen Host, dekan Ekonomskog fakulteta.

 

Zahvaljujući sponzorima za sve sudionike osigurana je po završetku utrke domaća maneštra, salame, sokovi i mlado vino.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari