(FOTOGALERIJA) U Rijeci pada jaka kiša, kasno poslijepodne promjena vremena!

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U Rijeci i okolici od ranog jutra pada jaka kiša uz poneki grmljavinski pljusak

Oglas

Lokalno su izgledne obilne oborine, naročito na riječkom području. Sa zahladnjenjem kiša će u gorju u drugom dijelu dana prijeći u gusti snijeg uz stvaranje pokrivača. Jugo će postupno okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak, a navečer jaku buru s olujnim udarima, javlja Istramet.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Temperature zraka su ujednačene, kretat će se se od 11 do 14 °C, poslijepodne u padu uz jaku, na udare lokalno olujnu buru uz nagli pad temperature zraka.

Povezani VIDEO:

Povodom nadolazećeg pogoršanja vremena, DHMZ je putem Meteoalarma izdao nekoliko upozorenja za Istru i Kvarner.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Najžešće narančasto upozorenje pritom se odnosi na mogućnost vrlo obilnih oborina, u kratkom roku može pasti 50-80 mm.

Žuto upozorenja za more odnosi se na vjetar. Prijepodne jako jugo, a zatim bura uz očekivane udare 65-80 km/h. U Gorskom kotaru prije hladne fronte mogući su udari jugozapadnjaka do 65 km/h.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog poledice i snijega za gorje je izdano žuto upozorenje. Očekivana visina snijega u Gorskom kotaru kreće se između 15 i 30 cm, što je u skladu s prognozom većeg dijela modela.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Što se tiče Ćićarije i Učke, uslijed kasnijeg dolaska hladnijeg zraka i bržeg prestanka oborina značajnije količine snijega nisu izgledne, no viši predjeli će se zabijeliti. Na prvi pravi snijeg u istarskom gorju još ćemo morati pričekati, javlja Istramet.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vrijeme će se brzo smiriti, već u noći na utorak. Utorak i srijeda samim time donose nam pretežno sunčano i osjetno hladnije vrijeme s burom. Naročito će hladno biti ujutro kada će mraza biti sve do obale.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Exit mobile version