(FOTOGALERIJA) Uz malo snijega i puno zabave održan Maškarani Platak

U subotu se na Platku održala tradicionalna manifestacija Maškarani Platak, ovoga puta uz europske goste – njemačke i bugarske zvončare, Grobničke dondolaše te mnoštvo domaćih maškaranih grupa, kao uvod u nedjeljni prvi Festival susjedstava Europske prijestolnice kulture – Zvončarsku simfoniju u Čavlima.

Povorka od 300-tinjak sudionika, predvođena maskotom Platko i načelnicom Općine Čavle Ivanom Cvitan Polić,  u podne je krenula od Malog doma prema Velikom domu na Platku, gdje su za sudionike organizirane animacijske igre. Natjecatelji su snage odmjerili u najbržem jedenju kobasica i ispijanju piva te u trku po Platku, pri čemu je najvažnije bilo sudjelovati i dobro se zabaviti. 

Uz domaćine, Grobničke dondolaše i njihove europske goste, atraktivne i glasne zvončarske grupe Vorstandschaft des Klausen i Bärbele Verein iz njemačkog Immenstada te bugarske Survakare, zabavljala se i Mesopusna kumpanija Grad Grobnik te maškarane grupe Jušto oženjeni – Just Married, Škrljevske maškari, Gornji kraj – Crikvenica, Pom-F-Ri, Pikići, Lako ćemo, Prijatelji/Amici i Gubavci s Raba. Pridružile su im se i dosadašnje čak četiri grobničke kraljice Riječkog karnevala: Nina Simčić, Stella Paris, Tea Marinac i Nikol Marelja Bošnjak. 

Zabava se nastavila navečer u Domu kulture Čavle, na besplatnim maškaranim tancima, uz band Groovers.

Podsjetimo, tradicionalna manifestacija Maškarani Platak, ove je godine održana kao pretprogram Zvončarske simfonije susjedstva Čavle, prvog Festivala susjedstava Europske prijestolnice kulture, koji u nedjelju u 12 sati povorkom 500-tinjak zvončara počinje u centru Čavli. 

Povorka će krenuti od OŠ Čavle, Ulicom Čavja do Trga hrvatskih branitelja, a u  isto vrijeme, na Trgu hrvatskih branitelja održat će se protokolarni dio Otvorenja Festivala susjedstava.

Povorku predvode Karlovački bubnjari, na čelu povorke bit će Vorstandschaft des Klausen i Bärbele Verein iz Immenstada iz Njemačke, dok će za začelju biti domaćini, Grobnički dondolaši.  U povorci sudjeluju i Bušari iz Mađarske, bugarski Survakari te Griški krabunosi, Didi s Kamešnice, Kukuljanski zvončari, Crnoluški pesniki, Ćićski zgončari, Zametski zvončari, Žejanski zvončari i udruga Črna sraka, a kao predstavnici Riječkog karnevala pridružit će im se Meštar Toni i ovogodišnja kraljica Dora Pilepić.

Na Trgu hrvatskih branitelja u 16 sati bit će izvedena jedinstvena Zvončarska simfonija pod dirigentskom palicom Zorana Majstorovića svih zvončara i Karlovačkih bubnjara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari