(FOTOGALERIJA) “VIZUALNA BOMBA”: Bi li cijela Rijeka trebala ovako izgledati do početka projekta Rijeka EPK 2020?

Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci prezentirani su prvi rezultati međunarodne radionice “Psycho-urbanism – from Psyhotic to Healing Places”

Prezentaciju su održali studenti sa talijanskog Sveučilišta Kore, u suradnji sa studentima Urbanog inženjerstva koji su sudjelovali na radionici.

Njihova rješenja su vezana uz javne prostore u centru grada Rijeke i to osobito one koji se nedovoljno koriste ili nisu uređeni, a vezani su za aktivnosti EPK 2020.

S nekim rješenjima posebno se pohvalio student Andrea Gialloreto koji je na svome Facebook profilu objavio foto-kolaže Rijeke kako ju vide i zamišljaju studenti arhitekture.

“Grad koji je sposoban izazvati emocije je grad koji će uspjeti ući u pamćenje.”, piše ovaj mladi Talijan i dodaje kako “projektiranje pomoću kolaža omogućuje da shvatimo kako se stvarnost može promijeniti…”.

Svakako zanimljivo i lijepo! Bilo bi dobro da više lokacija u Rijeci dobije ovako atraktivna vizualna rješenja u javnome prostoru – na zadovoljstvo građana i gostiju!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari