Fotografije Halubajskih zvončara na humanitarnoj izložbi za Dječju bolnicu Kantrida

Udruga Halubajski zvončari organizira prvu humanitarnu izložbu fotografija (dimenzija 80×50 cm i 100×70 cm)

Autori fotografija su Aleksandra Jurdana, Boris i Vladimir Sušanj te pokojni Arsen Miletić. Nakon humanitarne Pusne tombole prošlih godina, ove su godine zvončari odlučili organizirati nešto drukčiju humanitarnu akciju, a sredstva prikupljena prodajom fotografija donirat će se Dječjoj bolnici Kantrida. Podsjetimo, lani su sredstva donirali Odjelu za intenzivno liječenje Klinike za pedijatriju u Dječjoj bolnici Kantrida. Akcija će trajati do kraja karnevalskih događanja, odnosno do kraja veljače 2020. godine.

Svečano otvaranje akcije održano je sinoć u restoranu Ronjgi u kojem će fotografije biti izložene sve do kraja veljače te su na taj način i oni dali svoj obol ovoj hvalevrijednoj akciji. U donaciji mogu sudjelovati svi koristeći priložene uplatnice ili uplatom na račun s naznakom „za humanitarnu akciju“ te će se po uplati dobiti odabrana fotografija. 

Predsjednik Udruge Halubajski zvončari Damir Host zahvalio se ponajprije autorima fotografija te Općini Viškovo i restoranu Ronjgi koji su ih podržali u najnovijoj akciji. Općinska načelnica Sanja Udović rekla je kako su Halubajski zvončari već dokazali da imaju veliko srce kroz mnoge humanitarne akcije.

Fotografije su veličanstvene jer vas pokazuju u raznim situacijama i vremenskim uvjetima, naglasila je načelnica te ujedno najavila pomoć Halubajskim zvončarima u realizaciji izrade i postavljanja monumentalne kamene skulpture zvončara u prirodnoj veličini.

Pročelnik Ureda primorsko-goranske županije Goran Petrc rekao je kako županija prati sve humanitarne aktivnosti, posebno one koje se tiču Dječje bolnice Kantrida. I on i općinska načelnica sinoć su odabrali nekoliko fotografija od kojih će dio biti postavljen upravo u Dječjoj bolnici Kantrida. Pedijatrica Sanja Flajšman Raspor iz Dječje bolnice Kantrida rekla je kako je ovo hvalevrijedna akcija jer se riječkom KBC-u s ovakvim donacijama ljudi i udruga koji humanitarno razmišljaju olakšava svakodnevni rad. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari