(FOTO&VIDEO) BRITANSKA ROCK POSLASTICA: Festival Opatija sezonu otvara s The Dire Straits Experience

Festival Opatija najavljuje još jedan koncert s izvođačima svjetskog glasa. Prvi puta u Opatiju dolaze planetarno popularni The Dire Straits Experience, koji će svojim nastupom u petak, 1. lipnja 2018. godine na Ljetnoj pozornici otvoriti ovogodišnju koncertnu sezonu na najljepšoj otvorenoj sceni Mediterana.

Članovi grupe The Dire Straits razišli su se 1995. godine, a nostalgiju koju bude njihove pjesme danas oživljavaju The Dire Straits Experience. „Sultans of Swing“, „Money for Nothing“, „So Far Away“, „Brothers In Arms“, samo su neki od hitova ove rock institucije 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća koji će ujediniti generacije posjetitelja na Ljetnoj pozornici.

Chris White i Chris Whitten, nakon rastanka s tekstopiscem, vokalom i gitaristom Markom Knopflerom, svoju karijeru nastavljaju nastupajući kao dio ovog projekta, zajedno s vrhunskim glazbenicima: Terenceom Reisom, Timom Waltersom, Simonom Carterom, Dannyjem Schroggerom, Paulom Gearyjem i Andrewom Hawkinsom koji su surađivali s imenima poput Paula Younga, Anastacie, Georga Michaela i Jamiroquaia.

Ove godine, uz koncertne metropole London, Pariz, Amsterdam, Liverpool, Antwerpen, jedna od postaja njihove velike europske turneje je i Opatija.

Kao predgrupa slavnim Britancima nastupit će slovenska grupa Imset koja počinje svirati u 20 i 30 sati. Sat vremena nakon, na pozornicu izlaze Dire Straits.

Pretprodaja ulaznica kreće od danas, 5. travnja 2018. na prodajnim mjestima Festivala Opatija i sustava Mojekarte.hr. Cijena ulaznica u pretprodaji kreće se od 100 do 250 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari