(FOTO&VIDEO) DVA DANA ROCK NOSTALGIJE U ART KINU: Podsjećanje na legendarnu slovensku rock grupu Buldožer, u goste dolazi Marko Brecelj

Idi na originalni članak

Dva dana u Art-kinu, 15. i 16. veljače spaja jedna glazbena ličnost, Marko Brecelj, slovenski meki terorist, kantautor i društveni aktivist, poznat kao frontmen nekadašnjeg rock sastava Buldožer. 

Oglas

Upravo u znaku Buldožera počinje ovaj paket ekscentričnosti, i to 15. veljače premijerom filma “LP film Buldožer: Pljuni istini u oči”, kojoj će prisustvovati redateljica Varja Močnik i Marko Brecelj. Glazbeni dokumentarac nagrađivane slovenske redateljice govori o jednom od najutjecajnijih jugoslavenskih rock albuma svih vremena. Iako je snimljen prije više od 40 godina, kultni debi ‘Pljuni istini u oči’ benda Buldožer i dalje je relevantan i inspirativan za mlade. Svjedočanstva članova benda, njihovih prijatelja i obožavatelja izmjenjuju se s igranim segmentima, arhivskim materijalom i animacijom.

Idući dan, 16. veljače donosi nam Večer s Markom Breceljom koja se sastoji od “Mekog terorizma”, performiranog izlaganja praćenog projekcijom video dokumenata. Marko Brecelj će činjenicama, razmišljanjem i šeširom dopunjavati zvuk i sliku video dokumentata DPZN-a.
Tu je i “Premijerni paket” koji se sastoji od filmova Obredno Darivanje i Brojanje u jesen, a slijedi predrazvodni bračni minimalistički mjuzikl “Stereo drama”.

Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba, dok je cijena redovne ulaznice 20 kuna. 

Exit mobile version