(FOTO&VIDEO) DVA DANA ROCK NOSTALGIJE U ART KINU: Podsjećanje na legendarnu slovensku rock grupu Buldožer, u goste dolazi Marko Brecelj

Dva dana u Art-kinu, 15. i 16. veljače spaja jedna glazbena ličnost, Marko Brecelj, slovenski meki terorist, kantautor i društveni aktivist, poznat kao frontmen nekadašnjeg rock sastava Buldožer. 

Upravo u znaku Buldožera počinje ovaj paket ekscentričnosti, i to 15. veljače premijerom filma “LP film Buldožer: Pljuni istini u oči”, kojoj će prisustvovati redateljica Varja Močnik i Marko Brecelj. Glazbeni dokumentarac nagrađivane slovenske redateljice govori o jednom od najutjecajnijih jugoslavenskih rock albuma svih vremena. Iako je snimljen prije više od 40 godina, kultni debi ‘Pljuni istini u oči’ benda Buldožer i dalje je relevantan i inspirativan za mlade. Svjedočanstva članova benda, njihovih prijatelja i obožavatelja izmjenjuju se s igranim segmentima, arhivskim materijalom i animacijom.

Idući dan, 16. veljače donosi nam Večer s Markom Breceljom koja se sastoji od “Mekog terorizma”, performiranog izlaganja praćenog projekcijom video dokumenata. Marko Brecelj će činjenicama, razmišljanjem i šeširom dopunjavati zvuk i sliku video dokumentata DPZN-a.
Tu je i “Premijerni paket” koji se sastoji od filmova Obredno Darivanje i Brojanje u jesen, a slijedi predrazvodni bračni minimalistički mjuzikl “Stereo drama”.

Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba, dok je cijena redovne ulaznice 20 kuna. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari