(FOTO&VIDEO) JONATHAN ODUŠEVIO: Prepuni Pogon kulture u erupciji dobrih vibracija

Riječka grupa Jonathan navikla je Riječane na odlične koncerte pa iznimka nije bio ni sinoćnji nastup u rasprodanom Pogonu kulture na Sušaku. Splitska umjetnica Lovely Quinces kao uvod za glavne zvijezde večeri, riječku eksplozivnu rock šestorku koja je ponudila još jednu noć za pamćenje uz obilje kvalitetne svirke, konkretno s najnovijeg mini albuma “To Hold”, ovjenčanog pohvalama kritike i publike. 

Od prvog albuma “Bliss” koji je izašao 2014. godine pa do danas, u svega četiri godine, uz tri albuma i jedan EP, uspjeli su izgraditi čvrstu jezgru obožavatelja, posebice u Zagrebu te Rijeci, svirali su na velikim festivalima poput Exita, In Musica, Sea Star festivala, prošli mini turneju s britanskom atrakcijom Editorsima te još puno toga što neki bendovi ne uspiju ni za dužeg trajanja na sceni. I na tome im treba čestitati, grupa su koja je prvenstveno kvalitetnom svirkom, aranžmanima te pametnim marketinškim potezima prokrčila svoj put prema domaćoj, kasnije regionalnoj pa i europskoj publici. Zli jezici koji su govorili o još jednoj kopiji britanskog benda The Nationala, osporavanju zbog engleskog jezika pjesama te razne druge neutemeljene i podozrive kritike, dio kojih možemo pripisati i poznatom riječkom “ma šta će oni” mentalitetu, ugrizli su se za isti kada su vidjeli odlične nastupe uživo.

Takva atmosfera odličnog raspoloženog benda čvrste i sigurne svirke u kojem se vokal Badurina daje više od sto posto nagnale su Riječane na ovacije i gromoglasne pljeskove oduševljenja. Osim predstavljanja novog albuma “To Hold” grupa je napravila i kratki presjek svojih hitova kao što su “Heaven”, Getting closer is keeping us apart”, “Pictures” te “Maggie”. Što dodati za kraj nego da se veselimo sljedećem koncertu u našem gradu na kojeg, nadamo se, nećemo morati predugo čekati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari