(FOTO&VIDEO) NEVERA S KVARNERA: Kiša zasad zasula samo podučkarsko priobalje, pogledajte prognozu vremena

Foto: facebook Swatky Jole

Mnogi Riječani danas su sa zanimanjem tijekom predvečerja pratili neuobičajene atmosferske promjene na kvarnerskom nebu, a mnogi su se prihvatili i fotografiranja

Jako grmljavinsko nevrijeme prijeti sa zapada: od Savudrije do Varaždina pa preko cijele Hrvatske!

Goste, koji pristižu na hrvatsku obalu, dočekuje nevrijeme. I to uistinu dosta opasno, pogotovo za odvijanje prometa.

Foto: facebook Dražen Suvić
Foto: facebook Dražen Suvić
nevera3 ivanaa novak
Foto: facebook Ivanaa Novak
Foto: facebook Swatky Jole
Foto: facebook Swatky Jole
nevera2 luka brnčić
Foto: facebook Luka Brnčić
nevera1 luka brnčić
Foto: facebook Luka Brnčić
nevera s kvarnera
Foto: facebook Larisa Bubanja Sarvaš
nevera6 sonja kozulić
Foto: Sonja Kozulić

Oluja je trenutno u Sloveniji, iako je nekih predfrontalnih pljuskova već bilo i u našoj zemlji.

Ovo je radarska slika koja nam prikazuje kakvo je stanje s kišom u posljednjih nekoliko sati, sve do ovog trenutka, dakle to nije prognoza, nego stvarno stanje i stvarne lokacije kiše i pljuskova.Što je tamnija i crvenija boja na ovom prikazu, to su jači pljuskovi na tom području. Primjerice ljubičasto znači i moguću tuču. Vidimo da se fronta koja donosi ovo nevrijeme trenutno nalazi na granici Italije, Austrije i Slovenije, a počela je već prelaziti i preko Istre.

Inače, oko Siska su prikazani predfrontalni pljuskovi. Glavnina kiše nam stiže kasno navečer te u noći. Prvo će pogoditi ove zapadne krajeve. Tada postoji velika mogućnost za jake pljuskove pa čak i tuču.

Sutra još zadržati nestabilno s kišom i pljuskovima, no najveći problem ipak neće biti kiša, nego bura. Državni hidrometeorološki zavod izdao je niz upozorenja za našu zemlju putem sustava meteoalarm. Imamo žuta, narančasta i jedno crveno upozorenje. Ovo crveno vrijedi za olujnu buru u podvelebitskom području. Druga upozorenja odnose se na jače pljuskove, a u Gorskom kotaru i obilnu kišu. To vrijedi za noćas i sutra prijepodne. Smirivanje vremena sa zapada stiže sutra u poslijepodnevnim satima, pa će nedjelja biti većinom sunčana.

Ono što još treba istaknuti jest pad temperature koji će donijeti ova hladna fronta. U unutrašnjosti zemlje će to biti i za desetak stupnjeva. Vidimo nakon današnjih 33, sutra u Zagrebu 23. Na moru, osobito u Dalmaciji taj će pad temperature biti manje izražen, ali ipak će se osjetiti.

U svakom slučaju sutra će biti ugodnija temperatura.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari