(FOTO&VIDEO) Prošećite s nama kruzerom Braemar koji je danas uplovio u riječku luku!

Kruzer norveške kompanije Fred Olsen dugačak je 195 metara, širok 22 metra, a prihvaća gotovo 1000 putnika i 370 članova posade

Jutros je u riječku luku uplovio kruzer norveške kompanije sa sjedištem u Engleskoj Fred Olsen dugačak 195 metara a širok 22 metra. Brod je vezan na Riječkom lukobranu, a putnike je zacijelo oduševilo lijepo vrijeme i prilika da pod gotovo „ljetnim“ suncem razgledaju grad i njegovu okolicu.

braemar7

Izgrađen je 1993. godine u Valenciji (Španjolska), a njegova izgradnja stajala je 86 milijuna dolara. U vlasništvu je norveške kompanije Fred Olsen sa sjedištem u Engleskoj te je ujedno i najnoviji njihov brod, prenosi facebook stranica Brodovi u Rijeci.

braemar3

Kruzer prihvaća gotovo 1000 putnika i 370 članova posade, a Rijeku je stigao u sklopu dugog kružnog putovanja (28 dana) od Southamptona u Engleskoj preko Sredozemlja sve do Jadrana te istim putem (s novim lukama) ponovno natrag do Engleske.

Brod se ističe posebnom linijom, i subjektivno možemo ustvrditi kako je ljepši od većine brodova toga tipa koje smo nedavno vidjeli na Kvarneru. Kako i priliči takvoj vrsti brodova, i Braemar odiše luksuzom, što ćete najbolje vidjeti u ovom videu.

Rijeka i u listopadu očekuje kruzere: 4. listopada prvi put stiže nam Minerva, a 10. listopada u riječkoj luci će biti dva kruzera istovremeno (!), stari znanac Thomson Celebration i još jedan ovogodišnji “new entry” – Saga Sapphire.

braemar6

braemar2

braemar1

Foto: facebook Brodovi u Rijeci

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari