(FOTO&VIDEO) RIJEČANI ODUŠEVLJENI: Pogledajte što se sve može naći na sajmu „100 posto zagorsko u Rijeci“!

Štandovi na Korzu bit će postavljeni i u subotu od 8 do 14 sati, a u ponudi nema čega nema!

Riječko „šta da“ i zagorsko „kaj“ miješalo se danas uz pjesmu i ples te mirise zagorskih delicija na prepunom riječkom Korzu na kojem je započela dvodnevna sajamska izložba “100 posto zagorsko u Rijeci”

Na dvodnevnome sajmu „100 posto zagorsko u Rijeci“, koju Krapinsko-zagorska županija organizira već treću godinu zaredom, na Korzu su se predstavili poljoprivredni proizvođači, obrtnici sa svojim proizvodima, predstavnici agroturizma, toplica, kulturnih ustanova i udruga iz Zagorja te prodavali autohtoni proizvodi toga kraja.

zagorje korzo 2

Štandovi na Korzu bit će postavljeni i u subotu od 8 do 14 sati, a u ponudi nema čega nema: od bučinog ulja, meda, medenjaka, zagorskih mlinaca, povrća i voće do rakije i likeri, sireva, sokova i voćnih vina, suhomesnatih proizvoda i tradicijskih igračaka. Po promotivnoj cijeni od 5 kuna prodavale su se i zagorske štrukle, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

zagorje korzo

Uz nastup folklornih skupina, posjetitelje, a među njima posebno one najmlađe, najviše je razveselila kočija, točnije konji koje su svi željeli pomilovati.

Sto posto zagorsko (14)
Konji su najviše razveselili mališane (Foto: Grad Rijeka)

U sklopu manifestacije organizirane su cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca, prikaza borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku te zagorskog plemstva uz bogat kulturno-umjetnički program.

IMG_3166
Na Korzu se našao i krapinski neanderatalac

„Koliko sam vidio, Riječani i oni koji su danas na Korzu vole zagorske proizvode i uživaju u njima, tako da je izvjesno da ćemo i iduće godine moći vidjeti naše prijatelje iz Zagorja u Rijeci“, rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, nakon što je s krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom i Željkom Jovanović obišao štandove i građanima podijelio purice s mlincima.

Sto posto zagorsko (17)
Župan Željko Kolar, gradonačelnik Vojko Obersnel i Željko Jovanović građanima su podijelili purice s mlincima (Foto: Grad Rijeka)

„Rijeka, kao najotvoreniji grad u Hrvatskoj, drugi je grad nakon Zagreba u kojem smo prezentirali ‘100 posto zagorsko’. Rezultati se, što se nas tiče, već vide jer su Riječani i gosti iz Primorsko-goranske županije u prvih sedam mjeseci ove godine kod nas u Krapinsko-zagorskoj županiji ostvarili 13.336 noćenja, dakle najviše nakon Zagrepčana“, rekao je župan Željko Kolar dodajući kako je kako je u Rijeci kao i uvijek sjajna atmosfera. „Zahvaljujem se domaćinima i naravno – vidimo se i sljedeće godine“, rekao je župan.

IMG_3179

U sklopu manifestacije tradicionalno su se sastali i s gospodarstvenici Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije u Županijskoj komori Rijeka Hrvatske gospodarske komore, a prema županovim riječima obavljeni su i „dobri poslovni razgovori“.

Kao i proteklih godina, uoči početka manifestacije “100 posto zagorsko”, a u sklopu projekta “Dajmo djeci korijene i krila”, kojeg diljem Hrvatske provodi Radio Kaj i Etnografski muzej, upriličeno je darivanje tradicijskih drvenih igračaka Hrvatskog zagorja iz Marije Bistrice.

Ove godine igračke, koje se nalaze na UNESCO-voj Reprezentativnoj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, na poklon su dobili mališani dječjeg vrtića „Mirta“ na Kantridi.

Organizatori

Organizatori manifestacije su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, a partneri Grad Rijeka, Muzeji Hrvatskog zagorja, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i Zagorska razvojna agencija. Pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede.

IMG_3170 IMG_3214 IMG_3212 IMG_3210 IMG_3208 IMG_3204 IMG_3203 IMG_3202 IMG_3199 IMG_3198 IMG_3197 IMG_3196 IMG_3194 IMG_3193 IMG_3192 IMG_3191 IMG_3188 IMG_3185

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari