(FOTO&VIDEO) SPOJ SLATKOG I SLANOG : Ovaj petak počinje novi festival Sweet&Salt, pogledajte gdje se održava i tko nastupa

U jeku procvata kulturnih potencijala Rijeke javlja se umjetnički dvojac Damir Martinović – Mrle i Ivanka Mazurkijević s konceptualnim multimedijskim projektom “Sailor” koji kormilari kroz bespuća zvuka i soli stvarajući dosada neviđenu skulpturu. Sailor predstavlja Rijeku kao morski i lučki grad, sjecište mnogih kultura, pa tako projekt ujedno i potraga za njegovim identitetom. Istražujući što to spaja znanost i umjetnost te koja je uloga popularne kulture u cijeloj priči, javljaju se Damir Martinović – Mrle i Ivanka Mazurkijević. Rezultat je novi riječki glazbeni festival

Skupljanjem zvukova koji sačinjavaju gradski život, promatranjem grada kao živog organizmanastoji se predstaviti njegov ritam kroz konstrukciju od kapljica soli. “Zvučni karburator” ili spektometar svojevrsni je EEG sačinjen od vibracija i soli. Stroj je napravljen usuradnji s riječkim Odjelom za fiziku, a funkcionira tako da zvučna pumpa usisava morsku vodu i potom je raspršuje u ritmu zvukova grada. Predmet je u potpunosti načinjen od reciklirane plastike. Projekt je začet u Rijeci, drugu fazu su obavljali na Silbi, a posljednju sesiju je par snimio u Berlinu.

Glazbeni festival “Sailor Sweet&Salt” održati će s na dobro poznatim industrijskim prostorima Ex Port Delta i ex Torpedo. Dvodnevni festival okupit će ponajbolje primjerke rock, pop i elektronske scene.

Prvog dana, 27. srpnja u Delti nastupaju Darko Rundek i Urban&4, dok je ostatak večeri rezerviran za pop varijacije. Mr.Lee i Ivane Sky predstavit će svoj eksperimentalni projekt, a indie pop kantautorica Sara Renar i Svemirkov synth pop će grijati publiku do nastupa veterana hrvatske elektronike, Seraphima Codexa.

Zabava se drugog dana seli u Torpedo gdje će na dva floora nastupiti Marina Karamarko, Alen Sforzina, Shipe, Lemon, Mark Ash, Life4Funk, Jopa, One N, Roland i Brx.

https://www.youtube.com/watch?v=OfpcxAq2WF0

Ulaznica za prvi dan iznosi 45 kuna i može se kupiti u pretprodaji, dok ćete karte za drugi dan moći kupiti ispred Torpeda po cijeni od 60 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari