POSJETITELJI UŽIVALI

Galerija | FrankopanskI Uskrs: U kaštelu Grada Grobnika narezali rekordni šišer dugačak 16 metara!

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvog izdanja “Frankopanskog Uskrsa u kaštelu”, drugo je izdanje u kaštelu Grada Grobnika potvrdilo da ovo podneblje ima manifestaciju na ponos organizatora i na zadovoljstvo svih generacija

Sjajno izdanje započelo je otvaranjem vrata kaštela u 14 sati, a u atriju je posjetitelje dočekao ambijent dekoriran prekrasnim dekoracijama u izradi Udruge Grobnički rez

Posebna atrakcija bio je najveći šišer (pletenica) u povijesti Grobnika (a vjerojatno i šire), dugačak 16 metara.

Nakon uvodnih pozdrava načelnice Općine Čavle Ivane Cvitan Polić i direktorice TZO Čavle Ree Čargonja uslijedilo je svečano rezanje šišera u kojem se spomenutim damama pridružio popularni Duško Jeličić Dule, a dugu pletenicu prerezali su velikim viteškim mačem.

Nakon svečanog rezanja uslijedila je podjela šišera i to iz ruku vrijednih članica udruga Vidov san i Grobničke štrige. Fešta se nastavila uz Duška Jeličića i Bonacu, a najmlađi su uživali u dječjoj igraonici dok je posebno atraktivna bila potraga za sakrivenim pisanicama kojih je čak stotinu bilo raspoređeno u i oko kaštela.

Nakon završetka potrage održano je svečano proglašenje najboljih koji su nagrađeni prigodnim majicama i čokoladnim zečićima dok su svi sudionici dobili na dar posebnu zahvalnicu.

Dodatnu draž cijelom događanju dali su drveni vrtuljak te kovač koji je izrađivao suvenir – potkove, a ugostiteljsku ponudu obilježili su frankopanska divka i frankopanski čaj. U lijepom vremenu i odličnoj zabavi uživali su posjetitelji koji su ispunili kaštel, a pristigli su iz različitih krajeva cijele regije, dok posebno valja napomenuti i strane turiste koji su se oduševili ambijentom i manifestacijom.

Frankopanski Uskrs u kaštelu tako je ispunio očekivanja, a vesela lica posjetitelja potvrda su da je Grobnik “pogodio u sridu” ovom manifestacijom. Uz Duška Jeličića i njegovu Bonacu zapjevalo se “Da bimo i k letu”. Idealan soundtrack za kraj manifestacije. Vidimo se i dogodine – riječi su zadovoljnih organizatora, Općine Čavle i TZ općine Čavle.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari