GALERIJA KORTIL: Večeras otvorenje 6. salona crno-bijele fotografije 100+1

Foto: Ilustracija

Na natječaj se prijavilo 60 autora s oko 400 fotografija iz Hrvatske i Slovenije

U petak 29. lipnja u 20.00 sati sati u galeriji Kortil, Strossmayerova 1, bit će otvoren 6. salon crno-bijele fotografije 100 + 1 i uručene nagrade odnosno Grand Prix Fernando Soprano za najbolju fotografiju i izniman uspjeli autorski rad.

Foto klub Color Rijeka raspisao je Natječaj za sudjelovanje na 6. salonu crno-bijele fotografije 100+1. Ideja organizatora bila je napraviti natječajnu izložbu na kojoj će biti zastupljeno do 100 najboljih crno-bijelih fotografija + jedna, koja se estetskim kriterijima izdvaja od drugih, a kojoj će se dodijeliti Grand Prix salona koji od prošle godine, ljubaznošću obitelji Soprano, nosi naziv Grand Prix Fernando Soprano po poznatom riječkom i hrvatskom fotografu.

Na natječaj se prijavilo 60 autora s oko 400 fotografija iz Hrvatske i Slovenije. Jednoglasnom Odlukom žirija Grand Prix Fernando Soprano dodjeljuje se autorici Vesni Žednik za fotografiju po nazivom „Jakov“.

Fotografije je odabrala selektorica izložbe Jolanda Todorović.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog foto saveza, a podržao ju je i Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu i galerija Kortil Rijeka.

Otvorenju i dodjeli nagrada nazočit će voditeljica galerije Kortil Jolanda Todorović, predsjednik Foto kluba Color Edvard Primožić, te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari