''FINILA JE I OVA...''

Galerija ”Poneštrica’ primorana zatvoriti vrata: ‘Jednostavno nema smisla’

Foto: Facebook/ Poneštrica

Riječka trgovina sa suvenirima lokalnih stvaratelja, kreativaca, OPG-ovaca s područja Rijeke i Primorsko-goranske županije – zatvara svoja vrata

Ako ste prolazili Trgom 128. brigade HV niste mogli ne zamijetiti šarmantna plava vrata i prozorčić, uvijek nasmijano osoblje, zanimljivu ponudu u trgovini. Galerija ”Poneštrica” nudila je proizvode s našim, riječkim potpisom, bila je prava ”volim grad koji teče” trgovina.

Nažalost, Galerija ”Poneštrica” od 15. srpnja 2022. godine primorana je zatvoriti svoja vrata!

Na svom Facebook profilu, vlasnica trgovine napisala je objavu koju prenosimo u cijelosti:

”FINILA JE I OVA…

Pada mi na pamet da napišem osmrtnicu, ali neću. Nema potrebe. Toliko lijepog se u ovih šarenih 57m2 izdogađalo u ove dvije godine da sam odlučila slavit. Slavit što sam najveći dio vremena uživala.

Ako čitate ovaj post vjerojatno vam je već došlo do glave o čemu se radi.

O da, finila je i ova.

Sredinom srpnja, točnije 15.7. PONEŠTRICA ĆE ZAVAVIK ZATVORIT SVOJA VRATA.

Razloga je more, ali jedan je ipak ključan: promet ne pokriva obveze. Bilo je dobro dok nije bilo za moju plaću jer volonteri i sponzoruše to ionako nemaju, ali sad kad nije dosta za račune jednostavno nema smisla.

Nakon toliko umjetnika kojima smo “otvorili prozor”, nakon toliko događanja kojima smo nekog usrećili, nakon toliko organiziranih radionica i izložbi malih ljudi, srce mi je prepuno. Vjerojatno se još štogod moglo, ali oprostit ćete mi jer se nisam sjetila ili nisam imala snage.

Hvala Vam na podršci, na svakoj posjeti, hvala na kupovini, na svakoj kavi, a i rakiji, hvala na suradnji. Bilo mi je sjajno. Ali stvarno sjajno! U ove dvije godine upoznala sam toliko divnih ljudi da je Poneštrica na svaki način opravdala svaku sekundu postojanja.

I da ne duljim više jer ću počet cmoljiti, već od danas imamo sniženja 10, 20, 30, 40% na neke proizvode. Svratite, pomognite nam da ispraznimo prostor i dostojanstveno zatvorimo plava vrata.

Hvala

PS Prozor ću pustit otvoren. Znate onu? Kad se zatvore vrata…”

U komentarima ispod objave, mnogi se Riječani i Riječanke opraštaju s ljupkom trgovinom u centru našeg grada.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari