GASTROFEŠTA: U petak se na Korzu dijeli 4000 porcija friganih ribica i 3000 porcija bakalara na gulaš!

Idi na originalni članak
Foto: S prošlogodišnje Gastrofešte

U petak, povodom predstojećeg Badnjaka, na Trgu Republike Hrvatske i na Korzu održat će se tradicionalna Gastrofešta u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima

Oglas

U 9 sati, na Trgu Republike Hrvatske započet će podjela frigane ribe, dok će u 10.30 sati na Korzu započeti podjela bakalara na gulaš te prigodnih blagdanskih slastica.

Bakalar na gulaš pripremat će Studentski centar Rijeka a slastice je pripremila slastičarna CaoCacao. Srdelice je osigurala tvrtka Ugor d.o.o., a uslugu pripreme i friganja pružit će MP Stina d.o.o.

Na Gastrofešti će biti podijeljeno oko 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3000 čaša crnoga vina te 700 porcija slatkih zalogaja.

U 10.30 sati građanima će se na Gastrofešti pridružiti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, rektorica Sveučilišta prof.dr.sc. Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor TZ Petar Škarpa sa suradnicima.

Sponzori ovogodišnje manifestacije su: Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar d.d., slastičarna CaoCacao, Jamnica d.d. i Tia partner d.o.o. Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka, 250 l crnog vina.

Uz navedeno, na Korzu ispred Gradske čitaonice u 11 sati započet će i podjela ukupno 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3000 čaša žlahtine Gospoja Toljanić, a ovu donaciju i pripremu su omogućili: Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski te Općina Čavle.

 

Exit mobile version