GASTROFEŠTA: U petak se na Korzu dijeli 4000 porcija friganih ribica i 3000 porcija bakalara na gulaš!

Foto: S prošlogodišnje Gastrofešte

U petak, povodom predstojećeg Badnjaka, na Trgu Republike Hrvatske i na Korzu održat će se tradicionalna Gastrofešta u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima

U 9 sati, na Trgu Republike Hrvatske započet će podjela frigane ribe, dok će u 10.30 sati na Korzu započeti podjela bakalara na gulaš te prigodnih blagdanskih slastica.

Bakalar na gulaš pripremat će Studentski centar Rijeka a slastice je pripremila slastičarna CaoCacao. Srdelice je osigurala tvrtka Ugor d.o.o., a uslugu pripreme i friganja pružit će MP Stina d.o.o.

Na Gastrofešti će biti podijeljeno oko 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3000 čaša crnoga vina te 700 porcija slatkih zalogaja.

U 10.30 sati građanima će se na Gastrofešti pridružiti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, rektorica Sveučilišta prof.dr.sc. Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor TZ Petar Škarpa sa suradnicima.

Sponzori ovogodišnje manifestacije su: Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar d.d., slastičarna CaoCacao, Jamnica d.d. i Tia partner d.o.o. Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka, 250 l crnog vina.

Uz navedeno, na Korzu ispred Gradske čitaonice u 11 sati započet će i podjela ukupno 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3000 čaša žlahtine Gospoja Toljanić, a ovu donaciju i pripremu su omogućili: Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski te Općina Čavle.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views