GET ONLINE WEEK U RIJECI: U Centru tehničke kulture možete sudjelovati u dvanaest besplatnih predavanja!

Foto: Ilustracija (CTK Rijeka)

Predavanja će se baviti sustavom e-Građani, pisanjem životopisa, sigurnošću na Internetu, korištenjem aplikacija Facebook i Skype, programiranjem u Scratch-u…

Od 27. do 31. ožujka u Centru tehničke kulture Rijeka možete sudjelovati u dvanaest besplatnih predavanja koja će se baviti sustavom e-Građani, pisanjem životopisa, sigurnošću na Internetu, korištenjem aplikacija Facebook i Skype, programiranjem u Scratch-u. Zainteresirani će se imati priliku pobliže upoznati mBot i micro:bit tehnologijama, upoznati sa senzorima i mikrokontrolerima, te programima Adobe Photoshop i Canva.

I ove se godine Centar tehničke kulture Rijeka pridružuje europskoj kampanji „Get Online Week“. Kampanja je posvećena digitalnom osvještavanju i opismenjavanju građana. Digitalno osnaživanje građana povećava njihovu sigurnost u suvremenom, online svijetu. Također, pridonosi njihovim mogućnostima zapošljavanja, poglavito zbog rasta digitalnog sektora, ali i održavanju postojećih radnih mjesta, koja progresivno traže sve više digitalnih vještina.

Otkad je pokrenuta 2010. godine, europska kampanja Get Online Week doprla je do više od 900 000 Europljana. 2016. godine partneri iz 27 zemalja organizirali su preko 5 100 različitih aktivnosti, i uključili preko 122 000 građana.

Program predavanja pogledajte ovdje: GOW 2017 plakat bleed

Broj sudionika po radionici je ograničen, stoga je potrebno ispuniti prijavni obrazac. Radionice su dostupne različitim dobnim skupinama, koje su navedene na prijavnom obrascu. Više informacija saznajte na Facebook događaju i na Internet stranici CTK Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari