CENTAR GRADA BEZ VODE

Video | Glavna tema dana u Rijeci je poplava u centru grada. Evo što se točno dogodilo i što kažu iz VIK-a

U samom centru Rijeke na križanju ulica Fiumara i Žrtava fašizma jutros je tijekom najavljenih radova pukla vodovodna cijev

Zbog toga je dio središta grada ostao bez vode.

“S obzirom da smo počeli kopati u 8 sati i predvidjeli smo u 10 sati zatvaranje vode, ono što ste vi nazvali malim incidentom desilo se da se kod kopanja sa pikamerom pogođena jedna vodoopskrbna cijev, 300 mm lijevano željezo i desilo se to puknuće.”, objašnjava Andrej Marochini, direktor KD Vodovod i kanalizacija

Iz sustava je iscurila velika količina vode.

“Službe su odmah reagirale, zatvorile su ventil i u tom trenutku je bilo malo nezgodno jer je jedan veći dio zone grada bio bez vode.”, dodao je Marochini.

Direktor ViK-a se zahvalio svim nadležnim službama na brzoj i koordiniranoj reakciji.

“Stvarno svi su reagirali odmah, cesta je počišćena i mislim da su napravili sve što je bilo u mići u tom trenutku kad se već desio taj incident.”, dodao je direktor KD Vodovod i kanalizacija.

Voda je ponovno potekla slavinama većem dijelu građana toga dijela grada, osim onima na dijelu Ulice Žrtava fašizma u dužini od nekoliko stotina metara na potezu od raskrižja s Ulicom Fiumara.

“Mislim da je tu jedno 5-6 obitelji i doveli smo zato cisternu sa pitkom vodom a oni su se i nekako organizirali pa mislim da će to biti relativno bezbolno.”, zaključio je direktor KD Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini.

Dežurne službe su na terenu i rade na otklanjanju problema kako bi svi korisnici čim prije dobili pitku vodu, piše Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari