MUKU MUČE

Gorani nemaju logopeda, a ni liječnika specijalista. Župan smiruje: ‘Gledamo kako stimulirati dolazak’

Imaju i Dom zdravlja koji zjapi prazan jer nemaju doktore

Gorski kotar nema logopeda za kojim među vrtićarima i školarcima postoji sve veća potreba.

Kod posljednje zaposlene u tretmanu je bilo 70-ak djece. S druge strane, jedna stručna suradnica psihologinja paralelno radi u tri škole.

Goranski čelnici danas su ukazali na te, ali i na probleme nedostatka liječnika specijalista, kao i na loše stanje zgrada pojedinih domova zdravlja. S primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom održali su koordinaciju i tražili rješenja.

“Gledamo zapravo kako ćemo zajednički formirati fond da bi stimulirali dolazak određenih struka koje ovdje trebaju. Slična priča je i s logopedom, imali smo dobru situaciju međutim osoba je otišla, naravno mi smo dogovorili tada da se pokrene studij logopedije u Rijeci i dogovorit ćemo stipendije nekome tko će se prihvatiti da dolazi u Gorski kotar”, kazao je župan Komadina.

Predsjedavajući Koordinacije jedinica lokalnih samouprava Gorskog kotara David Bregovac kazao je kojih zanimanja nedostaje.

“Oftalmolog, razni specijalisti. Imamo Dom zdravlja koji zjapi prazan jer nemamo doktore. Evo, čak nam fale i razni instrumenti koji su bitni za doktore i tu gledamo kako kroz fondove da se možda i mi uključimo pa da kupimo te instrumente koji su im potrebni za rad kako bi doveli tu ljude, da tu rade i žive, uz našu pomoć, financijsku i možda stambenu”, kazao je, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari