EDUKACIJA O ZAŠTITI I SIGURNOSTI

GORSKI KOTAR: Policija u suradnji s Crvenim križem obišla mještane radi edukacije o zaštiti i sigurnosti!

Foto: PU Primorsko-goranska

U planu je obilazak domaćinstava i u drugim mjestima na području Policijske postaje Vrbovsko, kako bi se što veći broj građana ovog područja informirao i educirao o brojnim mogućnostima prevencije

Proteklog tjedna policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske nastavili su s preventivnim aktivnostima, koje na području Gorskog kotara provode u suradnji s djelatnicima nadležnih policijskih postaja i predstavnicima Crvenog križa.

Foto: PU Primorsko-goranska

Tako su u petak, 9. listopada Toni Stanić, policijski službenik Odjela prevencije, Petar Medved i Dejan Munjas, policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko te Ivana Vaccino, predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovsko, obišli sedam domaćinstava na širem području Vrbovskog, u mjestima Hambarište, Stubica, Osojnik te Veliki i Mali Jadrč, kojom prilikom je ostvaren kontakt, većinom s osobama starije životne dobi.

Mještani su vrlo dobro prihvatili dolazak i posjet policije i predstavnice Crvenog križa, a najveće zanimanje su iskazali za samozaštitu i prevenciju kaznenih djela teških krađa provaljivanjem. Policijski službenici su im tijekom posjeta odgovarali na njihova mnogobrojna pitanja i uputili ih što mogu i sami učiniti da bi zaštitili svoje domove. Uz korisne savjete o prevenciji i drugih kaznenih djela, kao što su primjerice razne krađe i prijevare na kućnom pragu, mještani su upoznati i s ostalim propisima iz domene rada policije, posebice prometa.

Foto: PU Primorsko-goranska

U znak pažnje, suradnje i prijateljstva između mještana i institucija, Ivana Vaccino predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovsko uz pomoć policijskih službenika podijelila je mještanima prigodne prehrambene proizvode.

Foto: PU Primorsko-goranska

Ovog tjedna u planu je obilazak domaćinstava u drugim mjestima na području Policijske postaje Vrbovsko, kako bi se što veći broj građana ovog područja informirao i educirao o brojnim mogućnostima prevencije u cilju njihove zaštite i sigurnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari