PAZITE DA NEBI BILO KAZNE

Grad Kastav obavještava o održavanju okućnica

Vlasnici nekretnina na području grada Kastva (stambenih i poslovnih objekata, građevinskog i poljoprivrednog zemljišta) dužni su poštivati odredbe čl. 16. Odluke o komunalnom redu („Službene novine Grada Kastva“ broj 09/19) i čl. 22. Odluke o nerazvrstanim cestama (“Službene novine Primorsko-goranske županije” 02/96) kojima je propisano uređenje nekretnina, pogotovo onih koje graniče s javnim površinama.

Vlasnici, korisnici ili posjednici nekretnina dužni su:

  • orezivati i uklanjati raslinje koje prelazi na javno prometnu površinu i ometa nesmetan prolaz pješaka i vozila, preglednost prometne signalizacije i javne rasvjete te smanjuje sigurnost i preglednost u prometu.

Komunalni redar će do rujna 2022. godine provoditi nadzor na terenu u svrhu utvrđivanja stanja navedenih nekretnina stoga se nadamo da neće biti puno primjera neodržavanja.

U našim odlukama predviđene su i novčane kazne za nepoštivanje navedenih odredbi u iznosu od 500 kuna za fizičke osobe do 2.000 kuna za pravne osobe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari