KASTAV POMAŽE UNESREĆENIMA

Grad Kastav pomaže Petrinji i Sisku sa 75 tisuća kuna; 30. prosinca akcija prikupljanja pomoći!

Foto: Mateo Levak/Riporta-Arhiva

Grad Kastav će financijski pomoći Petrinji, Sisku i okolici sa 75 tisuća kuna iz pričuve stradalima u ovom strašnom potresu, objavio je gradonačelnik Matej Mostarac putem društvenih mreža

“Šteta je prevelika i materijalno će se nekako nadoknaditi uz pomoć svih nas, a važno je organizirano reagirati i da bude što manje ljudskih žrtava. U kontaktu smo s ljudima iz Petrinje i Siska i u ovom trenutku je najvažnije da na terenu budu vatrogasci, vojska i policija, HGSS, CZ, kako bi se uz njihovo znanje raščistile ruševine i spasili ljudi”, objavio je Mostarac dodajući kako ih mole da sačekaju daljnje upute i da se ne kreće prema Petrinji samoinicijativno.

“Sve koordiniraju aktivi Crvenog križa pa molimo sve naše građane koji žele pomoći da se jave njima prije nego li krenu na put.Svakako će biti potrebne i zalihe krvi svih krvnih grupa pa kad se organiziraju davanja idućih dana svakako se odazovite ako možete.”, poručio je Mostarac.

Također financijski se pomoći može putem:
https://www.hck.hr/…/upute-za-donacije-i-pomoc…/10649
https://fb.me/e/20LygV0tG

Akcija prikupljanja pomoći

U organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Rijeka, Crvenog križa Kastav i Grada Kastva u srijedu, 30. prosinca održat će se akcija prikupljanja pomoći na parkiralištu kastavske sportske dvorane “Matija Katalinić”.

Prikupljat će se isključivo ovih 10 namirnica: tjestenina, riža, brašno, ulje, šećer, juha u vrećici, mesne i riblje konzerve, marmelada i sol, a prema preporukama Crvenog križa.

Ako se tijekom dana javi potreba za drugim oblicima pomoći (odjeća, deke…) bit ćete obaviješteni. Akcija će trajati od 10 do 18 sati.