106. KOLEGIJ

GRAD KRK Usvojen set ugovora o povjeravanju obavljanja određenih komunalnih poslova iz Programa održavanja komunalne infrastrukture u ovoj godini

U Malenoj gradskoj vijećnici, 29. siječnja 2024. godine, održan je 106. sastanak Kolegija u čijim su raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovali Nikša Franov, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka i Marino Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka.

Teme iz dnevnog reda također su obrazlagali: Đimi Skomeršić, stručni suradnik za komunalne poslove i komunalni doprinos, Igor Hrast, stručni suradnik za lokalni ekonomski razvoj i Vedran Hajdin, voditelj Pododsjeka za redarstvo, dok je bilježenje povjereno Mladeni Matejčić, višoj stručnoj referentici.

Na početku ovotjednog sastanka, tijekom rasprave o predmetima Odsjeka za komunalno gospodarstvo, predstavljen je i usvojen set ugovora o povjeravanju obavljanja određenih komunalnih poslova iz Programa održavanja komunalne infrastrukture u 2024. godini koji se, na razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca, sklapaju s komunalnim poduzećem Vecla d.o.o. iz Krka, i to za: (1) održavanje zelenih površina na iznos od 153.734,21 euro s pribrojenim PDV-om, (2) čišćenje javno-prometnih površina na iznos od 179.845,00 eura s pribrojenim PDV-om, (3) održavanje groblja na iznos od 12.221,21 euro s pribrojenim PDV-om, (4) čišćenje gradskih plaža i prirodnih plaža izvan grada Krka na iznos od 50.325,00 eura, (5) održavanje i čišćenje osnovnoškolske sportske dvorane u gradu Krku na iznos od 16.723,08 eura te (6) upravljanje i održavanje gradskog antenskog sustava na iznos od 26.975,91 euro.

U nastavku, Udruzi Kreativni Krk odobreno je korištenje javne gradske površine na dijelu Obale hrvatske mornarice u gradu Krku radi organizacije programa povodom završnice Krčkog karnevala, u utorak, 13. veljače 2024. godine. Program donosi: doček vrtićke djece (09.00), podjelu slastica i skokova (10.00), nastup animatora (10.30), podjelu nagrada za najbolje grupne maske (11.00), doček osnovnoškolske djece (11.30), podjelu slastica i skokova (12.00), nastup grupe Insula uz podjelu hrane i pića (15.00) te ceremoniju paljenja pusta (19.00). Osim korištenja javne površine, predlagatelju je dozvoljeno postavljanje stolova i klupa uz kulu na obali, montiranje pozornice ispred Sunčanog sata te paljenje pusta na dijelu gradske rive, uz prethodnu suglasnost Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka.

Tijekom izlaganja o temama Odsjeka za gospodarstvo, najavljeno je provođenje postupka javne nabave s ciljem ažuriranja/nadogradnje gradskih servera i njihove zaštite, što podrazumijeva nabavu i implementaciju serverske infrastrukture, sustava pohrane podataka, besprekidnih napajanja, komunikacijske opreme te sigurnosnog rješenja. Riječ je o investiciji procijenjenoj na ukupno 79.500,00 eura bez PDV-a. Nadalje, prihvaćene su dvije ponude tvrtke LAMA d.o.o. iz Splita: prva, vrijedna 4.702,50 eura s pribrojenim PDV-om, za jednogodišnju obnovu 28 Microsoft Office i jedne Microsoft Visio Plan licence, i, druga, vrijedna 7.342,56 eura s pribrojenim PDV-om, za jednogodišnju obnovu licenci nekolicine Microsoftovih programa koje koriste gradski serveri.

Također, usvojena je ponuda tvrtke PJR Consulting d.o.o. iz Zagreba, u iznosu od 16.250,00 eura s pribrojenim PDV-om, za upravljanje projektom izgradnje dječjeg vrtića u naselju Vrh, vođenje projekta gradnje te provedbu postupka javne nabave, kao i ponuda tvrtke Tehno-val d.o.o. iz Omišlja, u iznosu od 840,00 eura bez PDV-a, za analizu postojećeg stanja te izradu rješenja napajanja zgrade Društvenog centra Krk električnom energijom. Vezano uz projekt uređenja dječjeg igrališta uz plažu Portapisana u gradu Krku, prihvaćena je inicijativa da se igralište (prema cesti i šetnici) zaštiti ogradom te se tako onemogući pristup mačkama i psima.

U postupku rješavanja predmeta Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, usvojen je prijedlog Odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i članova izabranih s liste grupe birača zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Krka za 2024. godinu, o kojem će se, uskoro, izjasniti i gradski vijećnici. Naime, u ovogodišnjem Proračunu sredstva za financiranje političkih stranaka i članova izabranih s liste grupe birača planirana su u ukupnom iznosu od 13.936,00 eura. Ona se raspoređuju na način da se utvrdi jednak iznos za svakog člana u predstavničkom tijelu, tako da pojedinoj političkoj stranci, odnosno listi grupe birača pripadaju sredstva razmjerna broju njezinih članova u predstavničkom tijelu u trenutku njegovog konstituiranja.

Pored toga, za svakog izabranog člana predstavničkog tijela podzastupljenog spola, političkim strankama, odnosno listama grupe birača pripada i pravo na naknadu u visini od 10 posto iznosa predviđenog po svakom članu predstavničkog tijela. Konkretno, za svakog člana Gradskog vijeća Grada Krka utvrđen je jednak tromjesečni iznos od 232,50 eura, a za svakog člana podzastupljenog spola utvrđen je i tromjesečni dodatak od još 23,25 eura, što ukupno iznosi 255,75 eura. Naposljetku, analiziran je radni prijedlog Odluke o davanju koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Grada Krka, a Mjesnom odboru Poljica odobrena je potpora od 400,00 eura za potrebe organizacije tradicionalnih karnevalskih programa na području Mjesnog odbora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari