ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Grad Opatija u projektu “Unaprjeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj”

Završnom konferencijom na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci okončan je trogodišnji projekt »Providentia Studiorum Iuris – Unaprjeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj«.

Riječ je o projektu čiji je nositelj bio upravo riječki Pravni fakultet, a partneri svi ostali hrvatski pravni fakulteti te je financiran iz Europskog socijalnog fonda s nešto više od 3,5 milijuna kuna. U okviru projekta izrađen je standard kvalifikacije stručni specijalist javne uprave te je izrađeno šest standarda zanimanja u području prava, i to za zanimanje sudac upravnog suda, tajnik znanstvene organizacije, ovlašteni zemljišnoknjižni referent, voditelj sudske pisarnice, viši stručni suradnik za kadrovske poslove te viši stručni suradnik za naplatu javnih davanja.  Cilj je projekta ujednačavanje razine ishoda učenja i samog obrazovanja magistara prava, što podiže kvalitetu pravnih studija i ostvaruje ciljeve zadane kroz Hrvatski kvalifikacijski okvir, kazao je državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Ivica Šušak. 

VIDEO DANA:

U praktičnom smislu, HOK će dovesti do ujednačenja kadrovskih, nastavnih i infrastrukturnih uvjeta na svim pravnim fakultetima. U proteklih 30 godina učinjen je velik iskorak, a Pravni fakultet u Rijeci u mnogočemu je bio pionir kada je u pitanju nastava, kazao je državni tajnik Šušak.

U projektu su sudjelovali i službenici Grada Opatije kroz anketiranje i strukturirane razgovore za izradu dva standarda zanimanja: viši stručni suradnik za naplatu javnih davanja i viši stručni suradnik za kadrovske poslove. Grad Opatija od svibnja 2019. godine nosi status Stručne baze Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Na završnoj konferenciji projekta sudjelovali su pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša Filip Vlah i voditeljica Odsjeka za utvrđivanje i naplatu prihoda Marija Randić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari