Grad osniva trgovačko društvo RIJEKA 2020 d.o.o. za provedbu projekta Rijeka EPK 2020.

Idi na originalni članak
Foto: Riječanin

Zadatak Društva je samostalna i transparentna provedba projekta RIJEKA 2020 tako što će implementirati operativne, programske i komunikacijske strategije

Oglas

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke je bez rasprave usvojen i prijedlog o osnivanju trgovačkog društva RIJEKA 2020 d.o.o. za provedbu projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020.

Sandra Krpan (Klub SDP-a i ARS) u uvodnoj je riječi jučerašnje sjednice Gradskog vijeća čestitala timu koji je radio na kandidaturi za EPK istaknuvši da je to velika čast i za Rijeku i za Hrvatsku. Izrazila je vjeru da potpora Ministarstva kulture neće izostati. „Luka različitosti, naša multikulturalnost koja je identitet našega grada, ono je što nudimo Europi“, rekla je Krpan a prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Zadatak Društva je samostalna i transparentna provedba projekta RIJEKA 2020 tako što će implementirati operativne, programske i komunikacijske strategije. Ono će biti odgovorno za provedbu kulturnog i umjetničkog programa, komunikaciju i marketing te prikupljanje sredstava i upravljanje, a njegova glavna zadaća je osigurati provođenje umjetničke vizije i strukture kulturnog programa, kao i uvjete koji odgovaraju strateškim i operativnim ciljevima iz prijavne dokumentacije.

Grad Rijeka unutar projekta EPK svojim će aktivnostima poboljšati opseg, raznolikost i europsku dimenziju svoje kulturne ponude, transnacionalnu suradnju, proširiti pristup i sudjelovanje u kulturi, ojačati kapacitet svojega kulturnog sektora i njegovu povezanost s drugim sektorima te podići svoj međunarodni ugled pomoću kulture, rečeno je sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Exit mobile version